ΔήμοιΔήμος Νέας ΙωνίαςΥπουργείο Εσωτερικών

Συνάντηση του ΥΠΕΣ με τον δήμαρχο Νέας Ιωνίας

Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017, με τον δήμαρχο Νέας Ιωνίας Ηρακλή Γκότση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ανταλλάχθηκαν απόψεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και για πλευρές της δραστηριότητας του Δήμου, με έμφαση στα ζητήματα εξοικονόμησης ενέργειας.

 

Στο πλαίσιο αυτό, ξεχωρίζει η εκμετάλλευση της γεωθερμίας από τον Δήμο, ενώ σχεδιάζεται η αξιοποίηση του προγράμματος Οδοφωτισμού, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΔ), προκειμένου να αλλαχθούν οι υφιστάμενοι λαμπτήρες με νέους, τεχνολογίας LED, συμβάλλοντας στην μείωση του ενεργειακού κόστους και από αυτή την πλευρά.

Ο υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε από την πλευρά του ότι τα τελευταία δύο χρόνια αναπτύχθηκαν μια σειρά από «εργαλεία» υποβοήθησης του έργου των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα οποία προσπαθούν να καλύψουν πραγματικές ανάγκες και μπορούν να αποδειχθούν ιδιαίτερα χρήσιμα.

Πρόσθεσε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών θα συνεχίσει να κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε να διευρυνθούν οι επιλογές των Δήμων.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι