Άλλοι ΔήμοιΔήμοιΥπουργείο Εσωτερικών

Συνάντηση Σκουρλέτη με τον δήμαρχο Ιθάκης

Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε την Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017 με τον δήμαρχο Ιθάκης Διονύσιο Στανίτσα, παρουσία της βουλευτή Κεφαλονιάς Αφροδίτης Θεοπεφτάτου.

Κύρια θέματα της συνάντησης ήταν οι ανάγκες του Δήμου σε επιστημονικό προσωπικό και η υλοποίηση έργων που θα επιτρέψουν την ομαλή τροφοδοσία των κατοίκων και των επισκεπτών της Ιθάκης με πόσιμο νερό.

Τέτοια έργα είναι η επισκευή της κεντρικής δεξαμενής στην πρωτεύουσα Βαθύ, η κατασκευή μιας δεύτερης δεξαμενής για το βόρειο τμήμα του νησιού, η επιδιόρθωση του δικτύου ύδρευσης, η απόκτηση μίας πέμπτης μονάδας αφαλάτωσης, αλλά και η εγκατάσταση μονάδας Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, προκειμένου να μειωθεί το ενεργειακό κόστος για τη λειτουργία των μονάδων αφαλάτωσης.

Ο υπουργός Εσωτερικών δεσμεύτηκε να συνδράμει τον Δήμο σε αυτή την προσπάθεια εξαντλώντας τις δυνατότητες οικονομικής ενίσχυσης, καθώς εκτίμησε ότι τα προγραμματιζόμενα έργα μπορούν να επιδράσουν ιδιαίτερα θετικά στην καθημερινή ζωή των κατοίκων της Ιθάκης, αλλά και να συμβάλουν στην ανάπτυξη της οικονομικής δραστηριότητας στο νησί.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Άλλοι Δήμοι