Αντιπεριφέρεια ΠειραιάΠεριφέρεια ΑττικήςΠεριφέρειες

Συνάντηση Γιώργου Γαβρίλη με Κινεζική Αντιπροσωπεία

Συνάντηση με Κινεζική Αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Liang Jun από την Περιφέρεια Sichuan της Κίνας, είχε την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017 ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης.

Η συνάντηση είχε ως θέμα την ενημέρωση, την ανταλλαγή απόψεων και την ενίσχυση της συνεργασίας σε θέματα που αφορούν τη ορθολογική και οικολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων, με έμφαση στη σημασία και στην εμπειρία της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά από τη λειτουργία του ΚΕΛ Ψυττάλειας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά παρουσίασε την ελληνική εμπειρία στη διαχείριση των υγρών αστικών αποβλήτων, στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης προστασία του περιβάλλοντος.

Η κινεζική αντιπροσωπεία ενημερώθηκε για την κατασκευή, τη λειτουργία και τη θετική επίδραση που είχε στο θαλάσσιο περιβάλλον του Σαρωνικού αλλά και στο παράκτιο μέτωπο το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων στην Ψυττάλεια, το οποίο αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού στον κόσμο.

Μετά την ολοκλήρωση των συζητήσεων, υπογράφηκε πρωτόκολλο προθέσεων συνεργασίας αναφορικά με ζητήματα που αφορούν στη διαχείριση των υδάτινων πόρων και ειδικότερα της επεξεργασίας αστικών λυμάτων και των βιολογικών καθαρισμών για την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφόρο ανάπτυξη.

 

 

Προτεινόμενα