Υπουργείο Εσωτερικών

Συνάντηση για τους συμβασιούχους στους Δήμους

Ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ – ΟΤΑ).

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα προβλήματα που παρουσιάζονται τόσο για την πληρωμή των συμβασιούχων καθαριότητας στους Δήμους σε ορισμένες περιπτώσεις, όσο και για την παράταση των συμβάσεών τους, σε άλλες.

Υποδεχόμενος την συνδικαλιστική αντιπροσωπεία, ο κ. Πουλάκης επεσήμανε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στα εργασιακά ζητήματα και γι’ αυτό θα είναι πάντα διαθέσιμο στους εκπροσώπους των εργαζομένων, όπως εξάλλου έχει αποδειχθεί και μέχρι τώρα.

Ο γενικός γραμματέας ενημέρωσε εκτενώς τους εκπροσώπους της ΠΟΕ ΟΤΑ για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες και τις γενικότερες παρεμβάσεις του υπουργείου και της πολιτικής ηγεσίας του, στην κατεύθυνση της επίλυσης των εκκρεμοτήτων, προκειμένου να επισπευτούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες ώστε όλες οι σχετικές συμβάσεις να παραταθούν, αλλά και για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι για την εργασία τους.

Στη βάση αυτής της κατεύθυνσης και με την επιμονή του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, το υπουργείο εξάντλησε όλες τις θεσμικές του δυνατότητες.

Τελευταία και χαρακτηριστική ενέργεια από την πλευρά του, ήταν την αποστολή Εγκυκλίου προς τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, με την οποία καθίσταται σαφές ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτή καμία δικαιολογία για την μη παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων στον τομέα καθαριότητας στους Δήμους.

Η θέση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών και της κυβέρνησης υπέρ των νομοθετικά, πλήρως, κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των συμβασιούχων για την συνέχιση και πληρωμή της εργασίας τους, είναι σαφής, έμπρακτα αποδεδειγμένη και αδιαπραγμάτευτη.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Υπουργείο Εσωτερικών