Περιφέρεια ΘεσσαλίαςΠεριφέρειες

Συνάντηση για τα Περιφερειακά ΜΜΕ

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, συνάντησε τον πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Υπουργείου για την ορθή κατανομή της κρατικής διαφήμισης στα περιφερειακά μέσα Ενημέρωσης.

Κατά τη συνάντηση, παρουσιάστηκε στον Κώστα Αγοραστό το Μητρώο Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης, καθώς και η πρωτοβουλία του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης για την τήρηση της κατανομής των κρατικών διαφημιστικών δαπανών στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ιδιαιτέρως σε ό,τι αφορά την ποσόστωση των Περιφερειακών Μέσων Ενημέρωσης, η οποία ανέρχεται στο 30% της συνολικής, ανά φορέα, προϋπολογιζόμενης δαπάνης.

Ο Νίκος Παππάς σημείωσε:

«Είναι υποχρέωση όλων να στηρίξουμε τον περιφερειακό Τύπο, τις θέσεις εργασίας σε αυτόν και γενικότερα όσους προσπαθούν σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, να δημιουργήσουν στην ελληνική περιφέρεια.

Με τη ρύθμισή μας, γίνεται υποχρεωτική η καταβολή του 30% της κρατικής διαφήμισης στα μέσα της περιφέρειας. Δηλώνουμε ευτυχείς που μία σειρά από φορείς δηλώνουν έτοιμοι να ακολουθήσουν την πρόβλεψή μας».

Ο πρόεδρος της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας και περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, σημείωσε:

«Είναι ανάγκη να εφαρμοστεί η ποσόστωση του 30% υπέρ του περιφερειακού Τύπου. Τα περιφερειακά μέσα Ενημέρωσης ασκούν πολυεπίπεδο ρόλο, αναδεικνύουν τα θέματα των τοπικών κοινωνιών και βρίσκονται δίπλα στους πολίτες.

Είναι αυτονόητο ότι χρειάζεται να υποστηριχθούν μέσω της τήρησης των σχετικών ρυθμίσεων».

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Περιφέρεια Θεσσαλίας