Αντιπεριφέρεια ΝήσωνΔήμοιΔήμος ΑιγίνηςΠεριφέρεια ΑττικήςΠεριφέρειες

Συνάντηση εργασίας με την Ενωση Ξενοδόχων Αίγινας

Συνάντηση εργασίας με την Ενωση Ξενοδόχων Αίγινας πραγματοποίησε ο αντιπεριφερερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, με στόχο την αναβάθμιση των τουριστικών υποδομών.

Η συνάντηση έγινε παρουσία του δημάρχου Αίγινας Δημήτριου Μούρτζη, στην οποία έλαβαν μέρος ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Αίγινας και μέλος το ΔΣ της Ενωσης Ξενοδόχων Αθηνών, Αττικής και Αργοσαρωνικού Καλαμάκης Σταύρος, ο αντιπρόεδρος, ο γενικός γραμματέας και ο ταμίας της Ενωσης Ξενοδόχων Αίγινας Θωμάς Χαλδαίος, Διονύσιος Γαλαρής, και Παναγιώτης Χαλδαίος, καθώς και ο πρόεδρος ενοικιαζόμενων δωματίων Αίγινας Νίκος Κωστάκος.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί της Αίγινας όσον αφορά στις τουριστικές υποδομές της.

Συγκεκριμένα, έγινε ειδική αναφορά:

Στην ωρίμανση του έργου για το λιμάνι της Αγίας Μαρίνας, συνολικού προϋπολογισμού 3.900.000 ευρώ

• Στην δημιουργία υδατοδρομίου

• Στη κατασκευή και τοποθέτηση ναυδέτου

Τα έργα αυτά θα ενισχύσουν την διασύνδεση των νησιών του Αργοσαρωνικού και την αύξηση της τουριστικής επισκεψιμότητας του νησιού.

Επίσης, αναφέρθηκαν τα έργα που προγραμματίζει η Περιφέρεια Αττικής για την βελτίωση του οδικού δικτύου της Αίγινας, την ανάδειξη του Ελλάνιου Όρους, του Ναού της Αφαίας καθώς και της Παλαιάς Χώρας και βέβαια το Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο.

Συμφωνήθηκε η συντονισμένη προσπάθεια ανάδειξης και επίλυσης του μακροχρόνιου προβλήματος της έγκαιρης μακροχρόνιας παραχώρησης του δικαιώματος χρήσης των παραλιών στους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται καθώς και η επιμήκυνση της ως άνω παραχώρησης κατά τουλάχιστον 3 έτη.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Αντιπεριφέρεια Νήσων