ΕλλάδαΕπικαιρότηταΠεριφέρεια ΑττικήςΠεριφέρειες

Συνάντηση Δούρου με τον πρόεδρο του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων Αθανάσιο Γιαννόπουλο, είχε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Ο πρόεδρος ενημέρωσε την περιφερειάρχη για τους κινδύνους μετάδοσης νοσημάτων από κουνούπια και συζητήθηκε η δράση της Περιφέρειας Αττικής για την αντιμετώπιση του προβλήματος με επίγειους και εναέριους ψεκασμούς.

Διαπιστώθηκε ότι οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας και με την καθοδήγηση του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι σε ετοιμότητα και σημειώθηκε η ανάγκη ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης όλων των εμπλεκομένων φορέων, όπως οι Δήμοι, που πρέπει να λάβουν εγκαίρως μέτρα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, αλλά και οι πολίτες που πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες που παρέχει το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο πρόεδρος του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ ενημέρωσε επίσης ότι υπάρχει επάρκεια εμβολίων και αυτά διατίθενται στις Διευθύνσεις Υγείας της Περιφέρειας για τον προληπτικό αλλά και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό (ναυτικοί, ταξιδιώτες κλπ.) των πολιτών.

Τέλος, συζητήθηκαν τομείς περαιτέρω συνεργασίας Περιφέρειας και ΚΕΕΛΠΝΟ, στο πλαίσιο προστασίας της Δημόσιας Υγείας, όπως η υποστήριξη των εργαστηριακών ελέγχων του ΚΕΕΛΠΝΟ, για ελέγχους που διενεργούν οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας για την προστασία της υγείας των πολιτών της Αττικής.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα