Περιφέρεια ΘεσσαλίαςΠεριφέρειες

Στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό o Γενικός Πρόξενος της Γεωργίας στην Θεσσαλονίκη

Τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό επισκέφτηκαν o Γενικός Πρόξενος της Γεωργίας στη Θεσσαλονίκη Nodar Komakhidze και ο Αστυνομικός Ακόλουθος της Γεωργίας στην Ελλάδα Shota Khurtsidze, στο πλαίσιο επαφών για την προώθηση της συνεργασίας με φορείς της περιοχής.

«Η Θεσσαλία είναι μια Περιφέρεια με εξωστρέφεια και ανοιχτούς ορίζοντες, με διακριτό ευρωπαϊκό αποτύπωμα και  σημαντικές διακρίσεις», ανέφερε ο  κ. Αγοραστός, παρουσιάζοντας βίντεο με εμβληματικά έργα της Περιφέρειας.

Το κυριότερο ενδιαφέρον συγκέντρωσε το υποθαλάσσιο Μουσείο στην Περιστέρα της Αλοννήσου.

Ο Πρόξενος της Γεωργίας δήλωσε εντυπωσιασμένος από την μοναδικότητα και τα ευρήματα του αρχαιότερου ναυαγίου στον κόσμο που μπορεί να επισκεφτεί άνθρωπος, την τεχνογνωσία της Περιφέρειας, αλλά και τις καινοτόμες, ψηφιακές εφαρμογές, που ενσωματώθηκαν στην διαδικασία της ανάδειξης και τουριστικής του αξιοποίησης.

Συζητήθηκαν ακόμη οι προοπτικές συνεργασίας που ανοίγονται στο επίπεδο του πολιτισμού, μέσα από την διοργάνωση εκδηλώσεων, για την προβολή της πλούσιας πολιτιστικής και λαογραφικής παράδοσης των δύο λαών.

Κατά την εθιμοτυπική ανταλλαγή δώρων, ο κ. Αγοραστός προσέφερε στον φιλοξενούμενό του αξιωματούχο, βιβλία που περιλαμβάνουν ως θέμα τους την ιστορία και τον πολιτισμό της Θεσσαλίας.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Περιφέρεια Θεσσαλίας