Αντιπεριφέρεια ΠειραιάΠεριφέρεια ΑττικήςΠεριφέρειες

Στόχος μία νέα σκεπαστή αγορά στον Πειραιά

Συνάντηση εργασίας για τη δημιουργία της νέας σκεπαστής αγοράς του Πειραιά (Ιπποδάμεια αγορά) πραγματοποιήθηκε, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Γαβρίλη, του δήμαρχου της πόλης Γιάννη Μώραλη και των προέδρων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ) Βασίλη Κορκίδη και του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά Νίκο Μανεσιώτη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία για την σύνταξη της αναγκαίας οικονομοτεχνικής μελέτης για τη δημιουργία και τη λειτουργία νέας κλειστής αγοράς στο παλαιό αμαξοστάσιο της ΣΤΑΣΥ.

Στην εκπόνηση της μελέτης θα συνδράμει το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝΕΜΥ) της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) ώστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό και όπως έχει συμφωνηθεί με τους εμπλεκόμενους φορείς, να δρομολογηθούν οι διαδικασίες αξιοποίησης του χώρου.

Τις επόμενες ημέρες, οι παραπάνω θα ζητήσουν συνάντηση από τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος έχει συμφωνήσει με τους φορείς του Πειραιά και με δημόσιες δηλώσεις έχει ταχθεί υπέρ της αξιοποίησης του χώρου και της προώθησης του έργου.

 

Προτεινόμενα