Περιφέρεια ΑττικήςΠεριφέρειες

Στο ΠΕΣΥ το θέμα των Δασικών Χαρτών

Το μείζον θέμα των δασικών χαρτών συζητήθηκε σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με πρωτοβουλία της Διοίκησης της Περιφέρειας και με συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλου.

Ο υπουργός από το βήμα του Περιφερειακού Συμβουλίου, παρατήρησε μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Η κυβέρνηση κλήθηκε και ανέλαβε την ευθύνη να υλοποιήσει κάτι που έχει νομοθετηθεί στη χώρα μας ως συνταγματική υποχρέωση από το 1975 και καμία κυβέρνηση δεν είχε την τόλμη και την πολιτική βούληση να το υλοποιήσει».

Ο ίδιος υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη συνεργασίας της Πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης που θα αποβεί σε όφελος των πολιτών.

Είχε προηγηθεί η εισηγητική τοποθέτηση του αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, Κλιματικής Αλλαγής και Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας, Αθανάσιου Αναγνωστόπουλου.

Ο αντιπεριφερειάρχης ανέπτυξε σειρά προτάσεων της Περιφέρειας Αττικής για τη διευκόλυνση των διαδικασιών σύνταξης ανάρτησης και κύρωσης των δασικών χαρτών.

«Κάνουμε προτάσεις, που θα διευκολύνουν τις διαδικασίες σύνταξης ανάρτησης και κύρωσης των δασικών χαρτών αλλά και τον πολίτη, με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης και ειρήνης».

Μεταξύ άλλων, ζήτησε τα εξής:

• Απλοποίηση ανάρτησης των δασικών χαρτών.

• Υποστήριξη όλου αυτού του πολυδαίδαλου δικτύου υπηρεσιών, ενεργοποιώντας όλο το υφιστάμενο αλλά «εν υπνώσει» δίκτυο των «ΚΟΣΕ» (Κομβικών Σημείων Επαφής) επιτελώντας το ρόλο τους, ως διαρκείς συντονιστικές επιτροπές.

• Διερεύνηση των δυνατοτήτων του Εθνικού Τυπογραφείου, το οποίο δημοσιεύει πράξεις της διοίκησης, σχεδιαγράμματα ή πίνακες, έτσι ώστε ο πολίτης, εκτός της απλής ανάγνωσης για ενημέρωση, να λαμβάνει το σχετικό ηλεκτρονικό αρχείο κάθε σχεδιαγράμματος.

• Συνεργασία όλων των βαθμών διοίκησης σε ισότιμη βάση με το επιστημονικό, παραγωγικό, κοινωνικό δυναμικό της χώρας κ.ά.

Τέλος, μετά από την ολοκλήρωση της συζήτησης, η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου σε συνομιλία της με τον υπουργό, αφού τον ευχαρίστησε για τις παρεμβάσεις του, αναφέρθηκε στη σημασία της συνεδρίασης.

«Η συνεδρίαση του ΠΕΣΥ με την ενεργό συμμετοχή του, αποδεικνύει την πολιτική βούληση επίλυσης του θέματος των δασικών χαρτών που εκκρεμεί ανεπίτρεπτα για πάνω από 40 χρόνια και που πλέον ήλθε η ώρα επιλυθεί προς όφελος του περιβάλλοντος, της νομιμότητας και της κανονικότητας – προς όφελος των πολιτών».

 

Προτεινόμενα

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Εκδηλώσεις για την Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για το έτος 2024

Εκδηλώσεις για την Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 ...

Περισσότερα σε:Περιφέρεια Αττικής