FeaturedΕπικαιρότηταΠολιτική

Στο «μάτι του κυκλώνα» ο Νίκος Παπαθανάσης για μη εξυπηρετούμενο δάνειο 1,8 εκατ. ευρώ – Εξηγήσεις ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο Νίκος Παπαθανάσης γίνεται στόχος της αντιπολίτευσης, με αφορμή δημοσίευμα που τον θέλει να αποκρύπτει σκοπίμως περιουσία του, ενώ εμπλεκόταν σε υπόθεση μη εξυπηρέτησης υπέρογκου δανείου.

Με δημοσίευμά της εφημερίδα «Documento» υποστηρίζει ότι ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης απέκρυψε σκοπίμως την περιουσία του προκειμένου να μην την κατασχέσουν, ενώ σημειώνεται πως «χρωστούσε 1,8 εκατ. ευρώ».

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει σε προδημοσίευση το μέσο, για το φύλλο του Σαββάτου, στις 25 Ιουλίου 2019 ενεργοποιήθηκε εναντίον του η διαδικασία της κατάσχεσης εις χείρας τρίτου για ένα ποσό της τάξης των 322.000 ευρώ. Επιπλέον σημειώνει πως ο Νίκος Παπαθανάσης χρωστά 51.000 ευρώ στον ΕΦΚΑ και έχει ήδη από τον Μάιο του 2018 ενεργοποιηθεί εναντίον του η διαδικασία της ηλεκτρονικής κατάσχεσης.

Επιπλέον, σημειώνεται πως ο Νίκος Παπαθανάσης καταδικάστηκε πρωτοδίκως για καταδολίευση δανειστών, χαρακτηρίζοντας τις ενέργειες του αναπληρωτή υπουργού «δόλια μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας για να μην πληρώσει τις κόκκινες δανειακές του υποχρεώσεις».

Σε κάθε περίπτωση μέχρι τώρα η ακίνητη περιουσία του κ. Παπαθανάση που έχει μεταβιβαστεί δολίως στα παιδιά του είναι ανέγγιχτη.

Ο Νίκος Παπαθανάσης απαντά πως το δάνειο στο οποίο αναφέρεται το δημοσίευμα είναι εταιρικό, όπου και είχε μπει εγγυητής, ενώ αναφορικά με τις μεταβιβάσεις σχολιάζει πως αυτές αφορούν μόνο ένα ακίνητο που είχε περάσει στην ιδιοκτησία των παιδιών προ 13 ετών.

Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ στο δημοσίευμα

Το ερώτημα εάν «παραμένει στα ψηφοδέλτια του κόμματος των Πάτσηδων ο καταδικασθείς για καταδολίευση», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας “Documento” για τα χρέη του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, Νίκου Παπαθανάση.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου αναφέρει: «Ενώ χιλιάδες δανειολήπτες ζουν καθημερινά την αγωνία για την πρώτη κατοικίας τους και περιπέτειες με τις αλλεπάλληλες αυξήσεις στις δόσεις των δανείων τους, οι μπαταχτσήδες υπουργοί του κ. Μητσοτάκη προκαλούν με τα χρέη τους και κανείς δεν τους ζητάει να πληρώσουν».

«Όπως αποκαλύπτει το Documento, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης κ. Παπαθανάσης, όχι μόνο χρωστά 1,45 εκ. ευρώ σε τράπεζα αλλά έχει καταδικαστεί πρωτόδικα για καταδολίευση δανειστών, διότι μεταβίβασε το σύνολο της ακίνητης περιουσίας του στη σύζυγο και στα παιδιά του, προκειμένου και να μην πληρώσει και να μη χάσει την περιουσία του» συμπληρώνει ο ανακοίνωση.

Από την Κουμουνδούρου διερωτώνται:

«Πώς γίνεται μετά τη δικαστική απόφαση να μην έχει γίνει καμία διαδικασία ούτε έφεσης αλλά ούτε και πλειστηριασμού ή κατάσχεσης;

Τα χρέη του κ. Παπαθανάση παραμένουν στην τράπεζα ή έχουν πουληθεί σε fund και μάλιστα με εγγύηση του Δημοσίου;

Το δάνειο του κ. Παπαθανάση παραμένει ως έχει ή κουρεύτηκε για να μην χάσει την περιουσία του;

Κλείνοντας απευθύνεται προς τον πρωθυπουργό ρωτώντας: «Θα κρατήσει στα ψηφοδέλτια του κόμματος των Πάτσηδων τον στρατηγικό κακοπληρωτή κ. Παπαθανάση;».

Τι απαντά ο Νίκος Παπαθανάσης

Δεν άργησε να έρθει η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού που εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του στο γεγονός πως, όπως λέει, ο ΣΥΡΙΖΑ, υιοθετεί άκριτα το δημοσίευμα, ενώ δίνει εξηγήσεις αναφορικά με το ποσό αυτό.

«Για μια ακόμη φορά συνεχίζεται η αθλιότητα του Documento και υιοθετείται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Προσπαθώντας να χτίσει ένα ακόμα αφήγημα δολοφονίας χαρακτήρα, χρησιμοποιεί στοιχεία που αφορούν στην μεταβίβαση ακινήτου ενός γονέα στα τρία του παιδιά πριν από δεκατρία χρόνια» λέει.

«Ειδικότερα, η υπόθεση αφορά σε γονική παροχή στα τρία μου παιδιά το 2010 του 50% του διαμερίσματός μας. Το συγκεκριμένο διαμέρισμα είχε αγοραστεί με στεγαστικό δάνειο, φέρει δε υπόλοιπο του στεγαστικού δανείου μέχρι και σήμερα, το οποίο εξυπηρετείται κανονικά» συμπληρώνει ο Νίκος Παπαθανάσης.

«Το δάνειο των 1,8 εκατ. ευρώ που επικαλείται το Documento, δεν αφορά δάνειο προσωπικό μου, αλλά εταιρικό δάνειο του 2005 και στο οποίο μπήκα ως εγγυητής. Το εν λόγω εταιρικό δάνειο χορηγήθηκε σε εταιρεία, από την διοίκηση της οποίας και από το διοικητικό συμβούλιο έχω αποχωρήσει εδώ και δεκαοκτώ χρόνια» συνεχίζει ο αναπληρωτής υπουργός.

Να ενημερώσω το ΣΥΡΙΖΑ ότι για την εν λόγω οφειλή δεν έχει υπάρξει οποιαδήποτε αποποίηση της εγγυητικής μου ευθύνης

«Ουδέποτε έχω καταδικαστεί για ποινικό αδίκημα και ουδέποτε κινήθηκε ποινική διαδικασία σε βάρος μου για την συγκεκριμένη υπόθεση, όπως ψευδώς αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ» συνεχίζει ο Νίκος Παπαθανάσης.

«Ψευδές είναι επίσης το ότι οφείλω σε ασφαλιστικά Ταμεία. Δεν έχω καμία οφειλή σε ασφαλιστικά Ταμεία και Δημόσιο» συμπληρώνει.

Παραδέχεται ο αναπληρωτής υπουργός την αγωγή για το εν λόγω δάνειο

Τέλος, να ενημερώσω το ΣΥΡΙΖΑ ότι για την εν λόγω οφειλή δεν έχει υπάρξει οποιαδήποτε αποποίηση της εγγυητικής μου ευθύνης, συνεχίζει ο Νίκος Παπαθανάσης, που αποδέχεται πως το δάνειο αυτό δεν εξυπηρετήθηκε και ως αποτέλεσμα η υπόθεση κατέληξε στη δικαιοσύνη.

Όπως λέει ωστόσο, «σε ότι αφορά την συγκεκριμένη αγωγή, ασκήθηκε έφεση και έχει επέλθει συμβιβασμός λαμβάνοντας και υπόψη το υφιστάμενο στεγαστικό δάνειο, το οποίο, όπως προαναφέρθηκε, εξυπηρετείται κανονικά».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Featured