Περιφέρεια ΚρήτηςΠεριφέρειες

Στη Νέα Υόρκη χτύπησε η “τουριστική καρδιά” της Κρήτης!

Με μεγάλη επιτυχία και ιδιαίτερα θετικά μηνύματα για τον τουρισμό στο νησί, η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη διεθνή τουριστική έκθεση “New York Times Travel Show”, που πραγματοποιήθηκε από τις 25 έως τις 27 Ιανουαρίου 2019 στο Εκθεσιακό Κέντρο Jacob Javits Convention Center, στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

Η Περιφέρεια Κρήτης, με τη συμμετοχή της στη διεθνή έκθεση, έκανε και φέτος αισθητή την παρουσία της στο κοινό της Νέας Υόρκης, υλοποιώντας τον στρατηγικό της σχεδιασμό, με στόχευση και στην αμερικανική αγορά.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη και μακροβιότερη ταξιδιωτική έκθεση για εμπόρους και καταναλωτές, σε ολόκληρη τη Βόρεια Αμερική.

Εφέτος μάλιστα, η Ελλάδα ήταν ασημένιος χορηγός και το περίπτερο της χώρας μας, το οποίο ήταν μεγαλύτερο από πέρυσι, βρισκόταν στο μπροστινό μέρος του εκθεσιακού χώρου, με περισσότερες επισκέψεις καταναλωτών και επαγγελματιών του τουρισμού.

 

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης το οποίο ήταν το πρώτο που έβλεπε το κοινό κατά την έισοδό τιου στον χώρο της Εκθεσης, επισκέφθηκε πλήθος κόσμου, δημοσιογράφοι μεγάλων Μ.Μ.Ε., επαγγελματίες τουριστικοί πράκτορες της Αμερικανικής αγοράς, διπλωματικές αρχές και εκπρόσωποι της ομογένειας.

Επίσης πέρασαν εκπρόσωποι του ΜΑΙΧ, ενώ λόγω της ασημένιας χορηγίας υπήρξε μεγαλύτερη δημοσιότητα για τη χώρα μας.

 

Τους επισκέπτες της έκθεσης εντυπωσίασε χορευτικό συγκρότημα, που παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια του γραφείου ΕΟΤ Αμερικής Γκρέτα Καματερού, η Ελλάδα έχει ξεπεράσει τους 1.200.000 επισκέπτες από την Αμερική και η Κρήτη αποτελεί ανερχόμενο προορισμό για τους επισκέπτες, καθώς μπορεί να τους προσφέρει γαστρονομία και περιπέτεια που τους ενδιαφέρει ενώ πολλοί από τους επισκέπτες του περιπτέρου της Περιφέρειας Κρήτης, τόνιζαν ότι το νησί αποτελεί must-see προορισμό.

Λόγω της ασημένιας χορηγίας, ο πρόεδρος του ΕΟΤ χτύπησε μαζί με τους υπόλοιπους χορηγούς το καμπανάκι στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και έκοψε την κορδέλα στα εγκαίνια της έκθεσης.

Την Περιφέρεια Κρήτης στην διεθνή τουριστική έκθεση “New York Times Travel Show”, εκπροσώπησαν τα στελέχη της Π.Ε. Λασιθίου Μαρία Λαβδάκη και της Π.Ε. Ηρακλείου Ελένη Βουγιουκαλάκη.

 

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Περιφέρεια Κρήτης