Περιφέρεια Δυτικής ΕλλάδαςΠεριφέρειες

Στο 7ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού η Δυτική Ελλάδα

Με μεγάλη επιτυχία συμμετείχε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με δικό της περίπτερο, στην Εκθεση Μελισσοκομικών Προϊόντων και Εξοπλισμού που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 7ου Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί το σημαντικότερο μελισσοκομικό γεγονός της χρονιάς, αφού σε αυτή συμμετέχει μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων από όλο το φάσμα της μελισσοκομίας και των εφαρμογών της.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας προσέλκυσε χιλιάδες επισκέπτες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν μέλι, να δοκιμάσουν εξαιρετικά προϊόντα μελιού από τις Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας, αλλά και να ενημερωθούν για τις δράσεις της Περιφέρειας που αφορούν την προώθηση και την προβολή προϊόντων του αγροδιατροφικού τομέα.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, δόθηκε η ευκαιρία στους παραγωγούς που φιλοξενήθηκαν στο περίπτερο της Περιφέρειας να έχουν επαφές και εμπορικές συμφωνίες με Ελληνες και ξένους επιχειρηματίες, με αλυσίδες καταστημάτων τροφίμων, επιχειρήσεις διακίνησης μελισσοκομικών προϊόντων και επιχειρήσεις εστίασης. Επιπρόσθετα, υπήρξαν προτάσεις για την συμμετοχή της Περιφέρειας σε αντίστοιχες εκθέσεις του εξωτερικού.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Μπράμος κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της Εκθεσης, τόνισε:

«Η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας στον πρωτογενή τομέα αποτελεί στρατηγικό στόχο για την Περιφέρεια. Σε αυτό το πλαίσιο, ξεχωριστή θέση κατέχει ο τομέας της μελισσοκομίας, καθώς η γεωμορφολογία της περιοχής μας, σε συνδυασμό με τις κλιματικές συνθήκες, προσδίδουν στην αυτοφυή μελισσοκομική χλωρίδα της χώρας ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τα οποία κάνουν το μέλι μας να ξεχωρίζει για την ποιότητά του».

Την οργάνωση του περιπτέρου επιμελήθηκε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας και με την υποστήριξη των μελισσοκόμων και των μελισσοκομικών συνεταιρισμών και συλλόγων των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν και να προβάλουν τα αντιπροσωπευτικά τους προϊόντα.

 

Προτεινόμενα