ΕΝΠΕΠεριφέρεια ΗπείρουΠεριφέρειεςΦορείς-Οργανισμοί

Στις Περιφέρειες τα τέλη των επιχειρήσεων στην εθνική οδό

Από την 1 Ιουλίου 2011, οπότε και η αρμοδιότητα του εθνικού οδικού δικτύου έχει περιέλθει στις Περιφέρειες, οι επιχειρήσεις που συνδέονται με το οδικό δίκτυο δεν υποχρεούνται να καταβάλλουν τέλη χρήσης στο Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας.

Η ΤΕΟ Α.Ε. που τελεί σε εκκαθάριση, ζήτησε από επιχειρήσεις στο δρόμο Ιωαννίνων-Μετσόβου-Τρικάλων να της καταβάλλουν τέλη, η Περιφέρεια Ηπείρου προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και δικαιώθηκε, όπως ενημέρωσε ο γενικός γραμματέας της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΠΕ, την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017.

Πάντως, στη συνεδρίαση επισημάνθηκε ότι βάσει της κείμενης νομοθεσίας, οι επιχειρήσεις που συνδέονται με το οδικό δίκτυο υποχρεούνται να καταβάλλουν στις Περιφέρειες το εν λόγω τέλος, το οποίο λειτουργεί ανταποδοτικά και διατίθεται αποκλειστικά για έργα συντήρησης, επιδιόρθωσης και ανακατασκευής του οδικού δικτύου.

Για το μίσθωμα προβλέπεται να καθορίζεται ανά διετία από το Περιφερειακό Συμβούλιο και θέση της Ενωσης Περιφερειών είναι στον καθορισμό του να ληφθεί υπ’ όψιν η δραστική μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου, μετά την παράδοση στην κυκλοφορία των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων.

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:ΕΝΠΕ