Άλλοι ΔήμοιΔήμοι

Στις 13 Αυγούστου το 3ο Acheron MTB και MTRUN

Ο Σύλλογος Πολυσταφυλιτών Πρέβεζας σε συνεργασία με την Αδελφότητα Πολυσταφυλιτών και τη στήριξη του Δήμου Ζηρού, διοργανώνει το 3ο Acheron MTB και MTRUN.

Πρόκειται για τους 3ους αγώνες Ορεινής Ποδηλασίας (MTB) και Ορεινού Τρεξίματος (MTRUN), οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 13 Αυγούστου 2017 στο Πολυστάφυλο, με ώρα εκκίνησης τις 10:00 και αφετηρία – τερματισμό την όχθη του ποταμού Αχέροντα, στο Πολυστάφυλο Πρέβεζας.

Το μήκος της μεγάλης διαδρομής για το Ορεινό τρέξιμο είναι 15 χιλιόμετρα με θετικό υψομετρικό προφίλ 650 μέτρα, ενώ της μίνι διαδρομής (fun) είναι περίπου 4 χιλιόμετρα και με θετικό υψομετρικό προφίλ 180 μέτρα.

Η διαδρομή για τους αθλητές της Ορεινής Ποδηλασίας είναι μήκους 31 χιλιόμετρα με θετικό υψομετρικό προφίλ 1.200 μέτρα και περιλαμβάνει κατά το μεγαλύτερο μέρος μονοπάτια με τεχνική δυσκολία.

Οι αγώνες είναι Open και μπορούν να λάβουν μέρος σύλλογοι, ομάδες και μεμονωμένοι αθλητές.

Οι δύο διαδρομές είναι μικτές: Κυρίως μονοπάτια, δασικοί δρόμοι, διάσχιση του ποταμού Αχέροντα και ελάχιστα συνδετικά σημεία με άσφαλτο.

Το τερέν είναι κυρίως χωμάτινο με φυσική σκίαση λόγω του πυκνού δάσους και με συνεχόμενη εναλλαγή του υψομετρικού προφίλ.

Οι απονομές θα γίνουν για όλα τα αγωνίσματα και τις κατηγορίες την ίδια ημέρα και ώρα και θα βραβευτούν οι τρεις πρώτοι: Ο πρώτος Κύπελλο και μετάλλιο, οι άλλοι δύο μετάλλιο, ενώ μετάλλιο συμμετοχής θα πάρουν όλοι οι υπόλοιποι.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει πριν τον αγώνα να υπογράψουν ειδική δήλωση ότι είναι απόλυτα υγιείς και ότι τρέχουν με δική τους ευθύνη.

Κατά τη διάρκεια των αγώνων θα υπάρχουν σταθμοί υδροδοσίας, ιατρική κάλυψη και βοήθεια σε περίπτωση ανάγκης από εθελοντές ιατρούς, φυσικοθεραπευτές και εθελοντές διασώστες.

Σε περίπτωση μικρού αριθμού συμμετοχών, θα γίνει συγχώνευση των κατηγοριών. Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα αλλαγών των διαδρομών και των όρων διεξαγωγής των αγώνων. Θα υπάρχει φωτογραφική κάλυψη και όλες οι φωτογραφίες θα είναι δωρεάν. Μετά τις απονομές, θα ακολουθήσει πάρτι με δωρεάν γεύμα για όλους τους αθλητές.

Για τους αθλητές που θέλουν να διανυκτερεύσουν, διατίθενται δωρεάν δύο κατασκηνωτικοί χώροι (camping), με ντους και τουαλέτα.

Σημειώνεται ότι την παραμονή των αγώνων και συγκεκριμένα το Σάββατο 12 Αυγούστου το βράδυ, στον χώρο εκκίνησης και τερματισμού των αγώνων θα διοργανωθεί το 9ο Acheron River Party, στον ποταμό Αχέροντα.

Το κόστος συμμετοχής για τους αγώνες είναι 10 ευρώ (καταβάλλεται στη γραμματεία την ίδια ημέρα, ως ενίσχυση στο Σύλλογο Πολυσταφυλιτών).

Περιλαμβάνει τη συμμετοχή στον αγώνα, γεύμα μετά τον τερματισμό (όσοι διανυκτερεύσουν στο camping θα έχουν και πρωινό), μετάλλιο για όλους, επαγγελματική φωτογράφηση δωρεάν, κατασκηνωτικό χώρο, ιατρική και διασωστική κάλυψη, νερά, χυμούς, μπάρες δημητριακών κ.λπ.

Εγγραφές: Εως και την Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Τηλέφωνο: 6977-356003, Κωνσταντίνος Καρζής

  • Απαραίτητη η χρήση κράνους για όλους τους αθλητές της Ορεινής Ποδηλασίας!

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Άλλοι Δήμοι