ΕπικαιρότηταΚόσμος

Στη “σκιά” τρομοκρατικής απειλής και πάλι η Κύπρος (VIDEO)

Η συνεργασία Mossad, CIA και ΚΥΠ απέδωσε καρπούς για τρίτη φορά τα τελευταία δυο χρόνια, αποτρέποντας τρομοκρατικό κτύπημα, με στόχους Ισραηλινούς που ζουν στην Κύπρο.

Οπως αναφέρει το alphanews.live, βάση τους είναι η Μονάδα 400 που υπάγεται στη Δύναμη Αλ Κοντς των Φρουρών της Επανάστασης, στη Συρία.

Εισέρχονται από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές χωρίς καταγραφή, οπότε είμαστε διπλά προσεκτικοί, το γραφείο Τρομοκρατίας που λαμβάνει και αναλύει διάφορες πληροφορίες

Οι δυο στρατολογημένοι πράκτορες των Φρουρών της Επανάστασης, έφτασαν μέσω κατεχομένων, με πλαστά διαβατήρια και ψεύτικα ονόματα.

Είχαν διαφορετικούς στόχους, αλλά ενεργούσαν υπό την καθοδήγηση του Mohammed Reza Ebadi Arablu ή Σαΐντ Αμπαντί.

Απεικονίζεται σε δυο διαφορετικά διαβατήρια που έχει στην κατοχή της η Μοσάντ, με διαφορετικά όμως ονόματα, ενώ φέρεται να είναι ο εγκέφαλος της αποτυχημένης απόπειρας δολοφονίας Ισραηλογεωργιανού επιχειρηματία τον περασμένο Νοέμβριο στην Τιφλίδα.

Κατά τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Χρίστο Ανδρέου, “εισέρχονται από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές χωρίς καταγραφή, οπότε είμαστε διπλά προσεκτικοί, το γραφείο Τρομοκρατίας που λαμβάνει και αναλύει διάφορες πληροφορίες. Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα, αξιολογούνται πληροφορίες οι οποίες έρχονται κοντά μας από διάφορες πηγές είτε αυτές αφορούν την Interpol, Europol είτε τρίτες χώρες. Για να μην πανικοβάλλεται ο κόσμος, μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι άλλο για οποιοδήποτε πρόσωπο. Λαμβάνουμε πολλές πληροφορίες από τον απλό κόσμο για ύποπτα πρόσωπα, αξιολογούνται και λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα. Εχουν δοθεί οδηγίες, από τον Αρχηγό Αστυνομίας προς όλους τους διευθυντές από την περασμένη Παρασκευή όπως το επόμενο διάστημα υπάρχει αυξημένη παρουσία μελών της Αστυνομίας σε συγκεντρώσεις”.

 

Ορμητήριο το ψευδοκράτος

Η σύλληψη των δυο Ιρανών επαναφέρει στο προσκήνιο την τρύπα ασφαλείας των κατεχομένων.

Οι δυο Ιρανοί πράκτορές βρίσκονται στα χέρια της αντιτρομοκρατικής από τις 3 Νοεμβρίου, κρατούνται σε κρατητήρια υψηλής ασφαλείας και ήδη δρομολογείται η απέλασή τους.

Οι κρατικές υπηρεσίες πληροφοριών της Κύπρου παρακολουθούσαν από κοντά τις κινήσεις των δύο Ιρανών τους τελευταίους δύο μήνες.

 

Στο «κόκκινο»

Την ίδια ώρα στο «κόκκινο» βρίσκονται τα μέτρα ασφαλείας σε χώρους συνάθροισης ενόψει της εορταστικής περιόδου μετά και τις προειδοποιήσεις της αρμόδιας ευρωπαίας επιτρόπου,  ότι  τα κράτη μέλη  θα αντιμετωπίσουν ενδεχομένως αυτή την περίοδο ιδιαίτερα αυξημένο κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων.

Ιδιαίτερα εμφανής είναι η παρουσία της αστυνομίας μέσα από πεζές αλλά και μηχανοκίνητες περιπολίες.

Μήνυμα με το οποίο ζητά από όσους βρίσκονται στο Λονδίνο να είναι σε εγρήγορση έστειλε η Μητροπολιτική Αστυνομία της βρετανικής πρωτεύουσας με βίντεο στο TikTok.

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα