ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Στη φυλακή ο «Μάξιμος Σαράφης» – Ελεύθεροι οι 2 συγκατηγορούμενοι του

Ο «Μάξιμος Σαράφης», ο οποίος απολογήθηκε το Σάββατο, πήρε το δρόμο για τη φυλακή.

Ο «Μάξιμος Σαράφης» που απολογήθηκε, φέρεται να είναι ο εγκέφαλος απάτης με δήθεν δανειοδοτήσεις επιχειρηματιών, ενώ ήταν βασικός μάρτυρας στη δίκη για τη Novartis.

Αντίθετα, σύμφωνα με το «Law and Order», ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης στο ΑΤ της περιοχής τους αφέθηκαν οι δύο συγκατηγορούμενοί του.

Ο ρόλος που είχε ο «Μάξιμος Σαράφης»

Στον «Μάξιμο Σαράφη» αποδίδεται κεντρικός ρόλος στην υπόθεση. Σύμφωνα με τα στοιχεία, φέρεται να δρούσε εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια ως εγκέφαλος ομάδας η οποία υποσχόταν σε επιχειρηματίες άμεσες δανειοδοτήσεις από τραπεζικά ιδρύματα του εξωτερικού.

Η εγκληματική οργάνωση, σύμφωνα με τη δικογραφία, έπειθε τα θύματά της ότι θα τους εξασφάλιζαν απευθείας δανειοδότηση από τράπεζες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, η οποία- σε κάποιες περιπτώσεις- θα γινόταν μέσω της ανύπαρκτης εταιρείας «Ζahrat Commercial Brokers LLC» με έδρα το Αμπού Ντάμπι. Ο βασικός κατηγορούμενος εμφανιζόταν ως εκπρόσωπος της εν λόγω εταιρείας στην Ελλάδα.

Τα θύματα καλούνταν να καταβάλλουν σειρά ποσών για ασφαλίσεις, εγγυήσεις και νομιμοποιητικά έγγραφα, σύμφωνα με τις υποδείξεις των μελών της εγκληματικής οργάνωσης. Μέχρι στιγμής, η υπόθεση αφορά επτά περιπτώσεις και συνολικό ποσό 800.000 ευρώ που φέρεται να καρπώθηκε η οργάνωση, σύμφωνα με την αστυνομία.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα