Φορείς-Οργανισμοί

Στάση εργασίας των εργαζόμενων στο Π.Π.Π. «Η Μητέρα» και Παιδοπόλεις την Τρίτη 26 Μαρτίου

Με βασική διεκδίκηση να μην υπάρξουν απολύσεις και να νομιμοποιηθούν με νομοθετική ρύθμιση οι ήδη υπάρχοντες συμβασιούχοι, μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, το σωματείο εργαζομένων στο Π.Π.Π. «Η Μητέρα» και Παιδοπόλεις, πραγματοποιεί την Τρίτη 26 Μαρτίου στάση εργασίας από τις 11πμ έως τις 3μμ και συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας (Δραγατσανίου, 5)

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του: «Στηρίζουμε τον αγώνα της Επιτροπής Αγώνα Επικουρικών του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρεια Αττικής (Κ.Κ.Π.Π.Α.)

Δεκάδες συνάδελφοι μας απολύονται από τις δομές του Κ.Κ.Π.Π.Α (βοηθοί βρεφοκόμοι, κοινωνικοί επιμελητές, νοσηλευτές, κοινωνικοί λειτουργοί), ενώ αναπληρώνουν σημαντικό μέρος των ελλείψεων σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων από παραιτήσεις, μετακινήσεις, συνταξιοδοτήσεις.

Όλοι μας ξέρουμε ότι οι δομές αυτές στέκονται «όρθιες» από την αδιάκοπη συμβολή των εργαζομένων, με αντάλλαγμα την εργασιακή ομηρία με ελάχιστες μορφές εργασίας, συμβάσεις ορισμένου χρόνου (Covid, ΟΑΕΔ). Διοίκηση και κυβέρνηση τους απολύουν σταδιακά και προσλαμβάνουν άλλους εργαζόμενους με Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου, δηλαδή κάνουν μπαλώματα και ανακύκλωση της ανεργίας.

Οι πολιτικές τους είναι αντεργατικές, αντιπαιδαγωγικές, αντιεπιστημονικές!

Η αντιστοιχία παιδιών και βρεφοκόμων σε κάθε βάρδια είναι 2 βρεφοκόμοι προς 12-13 παιδιά, μεγάλου ηλικιακού φάσματος (από μηνών μέχρι 5 ετών), ή 1 κοινωνικός επιμελητής προς 16 παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας (6-18χρονών)».

Μεταξύ των αιτημάτων της κινητοποίησης είναι: «Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων με επείγουσες διαδικασίες, με βάση τις ανάγκες, για να εξασφαλίσουμε ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και ποιοτικές συνθήκες στήριξης και φροντίδας παιδιών. Επαναφορά του 6ωρου – 5ήμερου – 30ωρου. Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα», κλπ.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Φορείς-Οργανισμοί