ΠΟΕ-ΟΤΑΦορείς-Οργανισμοί

Στάση εργασίας στους ΟΤΑ στις 9 Νοεμβρίου

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε την συμμετοχή των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Παναττική Στάση Εργασίας που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ.

Η στάση εργασίας θα ξεκινήσει την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016 από την έναρξη του ωραρίου έως τις 11:00 το πρωί και στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας, θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (Ακαδημίας 40, Αθήνα) την ίδια ημέρα στις 9:00 το πρωί, διεκδικώντας την ουσιαστική ρύθμιση των στεγαστικών δανείων των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Στην ανακοίνωση της για την κινητοποίηση, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ σημειώνει:

«Τα στεγαστικά δάνεια συνεχίζουν ακόμα και σήμερα, μετά την ραγδαία πτώση των μισθών και των συντάξεων να επιβαρύνονται με επιτόκια 4,9% έως 6,2% που μόνο τοκογλυφικά μπορούν να χαρακτηριστούν.

Κι αυτό τη στιγμή που τα αντίστοιχα επιτόκια της αγοράς έπεσαν κάτω του 2%. Δάνεια που δεν μπορούν σήμερα να εξυπηρετηθούν.

Οι όποιες ρυθμίσεις είδαν το φως της δημοσιότητας όχι μόνο δεν δίνουν λύση αλλά διαιωνίζουν το υπάρχον αδιέξοδο ενώ αποτέλεσαν για μια ακόμη φορά αφορμή συκοφάντησης των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Διεκδικούμε:

• Να αναπροσαρμόσει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων τα δάνεια με βάση το ύψος της σημερινής μισθοδοσίας των υπαλλήλων, λαμβάνοντας υπόψιν τη σημερινή αξία των ακινήτων αλλά και την ύπαρξη και άλλων δανείων για το ίδιο ακίνητο.

• Να μηδενίσει τα τοκογλυφικά επιτόκια, τα οποία φτάνουν ακόμα και το 6,2%.

• Να σταματήσει τον παράνομο ανατοκισμό και να συμμορφωθεί-ευθυγραμμιστεί με τις δικαστικές αποφάσεις.

• Να σταματήσει την ολέθρια πορεία διάλυσης του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (που ευνοεί μόνο τα συμφέροντα των Ιδιωτικών Τραπεζών) και να προχωρήσει στην ουσιαστική αξιοποίηση και αναβάθμιση του, αναδεικνύοντας τον ιδρυτικό σκοπό του, που δεν είναι άλλος από την προστασία του Δημοσίου συμφέροντος.

• Να αποτελέσει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, μέσω της αναβάθμισης της λειτουργίας του, το φορέα εκείνο που θα συμβάλλει στην ουσιαστική αντιμετώπιση του συνόλου των Στεγαστικών Δανείων των εργαζομένων και συνταξιούχων (Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Ιδιωτικές Τράπεζες) μέσω της εξαγοράς αυτών (αντί να περάσουν στα χέρια των funds) και της ρύθμισης τους, με τρόπο μάλιστα που μπορεί να αποφέρει και στο Ταμείο τεράστια κέρδη.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν μαζικά στην Παναττική Στάση Εργασίας την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016 από την έναρξη του ωραρίου έως τις 11:00 το πρωί, καθώς και στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (Ακαδημίας 40, Aθήνα) στις 9:00 το πρωί».

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:ΠΟΕ-ΟΤΑ