ΕπικαιρότηταΠολιτική

Στα μπλόκα μαζί με τους αγρότες ο Κασσελάκης – “Καταθέσαμε 8 προτάσεις-λύσεις, βρισκόμαστε δίπλα σας” (VIDEO)

Στο πλευρό των αγροτών βρίσκεται ο Στέφανος Κασσελάκης, καθώς μετά την επίσκεψή του στην “Agrotica” της Θεσσαλονίκης, βρέθηκε σε αγροτικά μπλόκα.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών που είχε με αγρότες σε μπλόκο στην Ημαθία, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέβηκε σε ένα από τα τρακτέρ και από εκεί επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία.

«Δικαιούστε καλύτερα, δεν ξέρω πώς αλλιώς να σας το πω. Καλύτερη αντιμετώπιση και από την πολιτεία και γι’ αυτόν τον λόγο είμαστε και εμείς εδώ σήμερα, να δείξουμε τα δίκαια αιτήματά σας χωρίς κανέναν αστερίσκο» είπε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Κασσελάλκης επισκέφθηκε αρχικά αγροτικό μπλόκο στην Κουλούρα Ημαθίας, όπου άκουσε τα προβλήματα των αγροτών. «Συνεχίστε τις κινητοποιήσεις σας, σταθείτε γεροί, σηκώστε ανάστημα και εμείς από δίπλα σας», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Στέφανος Κασσελάκης, συμπληρώνοντας ότι «ήθελε και τα ρέστα από πάνω ο Κυριάκος για να σας πει τζάμπα χρήμα». Πάντως, οι αγρότες επεσήμαναν ότι “τζάμπα χρήμα εμείς δεν παίρνουμε, με τον ιδρώτα μας βγάζουμε τα χρήματά μας».

Αμέσως μετά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε και το αγροτικό μπλόκο στο Μακροχώρι, ενώ κατόπιν μετέβη σε μπλόκο στην Καστοριά, όπου άκουσε και πάλι τα αιτήματα των αγροτών. Εκεί, μεταξύ άλλων υπενθύμισε τις οκτώ κοστολογημένες προτάσεις που κατέθεσε πρόσφατα ο ΣΥΡΙΖΑ για τους αγρότες.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, με ανάρτησή του στα social media σημείωσε: “Από την Agrotica, στη συνάντηση με το πανελλήνιο συντονιστικό μπλόκο αγροτών, και μετά στα μπλόκα. Οι αγρότες έχουν αφεθεί μόνοι τους απέναντι στην αισχροκέρδεια, που η κυβέρνηση βάφτιζε προεκλογικά ως εισαγόμενη. Εμείς καταθέσαμε οκτώ προτάσεις – λύσεις. Βρισκόμαστε δίπλα τους. Δεν μπορεί άλλο η κοινωνία να ζει σε παραίτηση».

 

Τα μηνύματα από την “Agrotica”

«Είστε αδικημένοι, έχετε κάθε δίκιο να είστε εξοργισμένοι, να είστε στα μπλόκα», ήταν τα λόγια του Στέφανου Κασσελάκη προς τους αγρότες στην Εκθεση, οι οποίοι νωρίτερα το μεσημέρι του Σαββάτου πραγματοποίησαν κινητοποίηση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είπε χαρακτηριστικά ότι «η κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη θέλει να αγοράσει λίγο χρόνο από τους αγρότες και όχι να λύσει το πρόβλημά τους».

Ο ίδιος συνομίλησε με τους αγρότες από τα μπλόκα και δεσμεύτηκε ενώπιόν τους ότι με κάθε τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα στηρίξει τον αγώνα τους.

Επίσης, ανέφερε ότι «προεκλογικά ο πρωθυπουργός μιλούσε για εισαγόμενη ακρίβεια, ότι δεν θα επιτρέψει να γίνει η Ελλάδα-μπανανία. Την αποκαλεί μπανανία τη χώρα. Προεκλογικά έλεγε για μειώσεις φόρων, τώρα βάζει τεκμαρτό. Εάν ήθελε η κυβέρνηση να καταργήσει τον ειδικό φόρο στο αγροτικό πετρέλαιο, θα το έκανε. Εάν ήθελε να βάλει πλαφόν στην τιμή του ρεύματος, θα το έκανε».

Τόνισε, παράλληλα, την ανάγκη να «σπάσουν» τα ολιγοπώλια και να μπει πλαφόν στην κερδοφορία, καταγγέλλοντας ότι υπάρχουν καρτέλ στο βαμβάκι, στο γάλα και σε άλλα προιόντα.

Την ίδια στιγμή, έκανε λόγο για εξαθλίωση των αγροτών. «Δεν μπορουμε να επιτρέψουμε στις Ελληνίδες και τους Ελληνες να είναι σε παραίτηση. Ολη η κοινωνία πρέπει να σηκώσει ανάστημα», δήλωσε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

“Δεν αντέχουμε, δεν είμαστε κομματικά υποκινούμενοι”

«Είμαστε στα μπλόκα, όχι γιατί είμαστε κομματικά υποκινούμενοι, αλλά επειδή έχουμε πολλά προβλήματα και δεν αντέχουμε ούτε ένα χρόνο ακόμα χωρίς την ικανοποίησή τους», είπαν από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των αγροτών.

Παραλλήλως, επεσήμαναν ότι «το κόστος παραγωγής αυξάνεται συνεχώς. Οι διαφορές στις τιμές των προιόντων από το χωράφι στο ράφι ειναι τόσο μεγάλες, ώστε εμείς πουλάμε φτηνά και ως καταναλωτές δεν μπορούμε να αγοράσουμε τα προϊόντα που παράγουμε».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα