ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Σκότωσε τον γιο του χτυπώντας τον 18 φορές με σκεπάρνι: Νευρίασα γιατί με χτύπησε αλλά πιο πολύ για τα λόγια που είπε

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δίκη του 70χρονου που κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο και για οπλοχρησία, καθώς σκότωσε με σκεπάρνι το 2022 τον γιό του, καταφέρνοντάς του πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι.

Από την ακροαματική διαδικασία στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στη Θεσσαλονίκη προέκυψε ότι το θύμα ήταν τοξικομανής και λόγω της εξάρτησής του, δημιουργούσε προβλήματα στην οικογένειά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του grtimes.gr, ο 70χρονος παιδοκτόνος είπε τα εξής: «Νευρίασα γιατί με χτύπησε, αλλά πιο πολύ για τα λόγια που είπε. Δεν θυμάμαι πώς τον χτύπησα».

Ο κατηγορούμενος χτύπησε 18 φορές με το σκαπτικό εργαλείο το κεφάλι του γιου του σκοτώνοντάς τον και μετά την πράξη του επιχείρησε να δώσει τέλος και στη δική του ζωή.

Η σύζυγος του δράστη και μητέρα του θύματος, περιέγραψε ότι η σχέση του γιου της με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, ήταν ιδιαιτέρως προβληματική. «Εφευγε το πρωί και γυρνούσε το βράδυ. Κάθε μέρα έκανε φασαρία και ζητούσε λεφτά», κατέθεσε η μάρτυρας.

Τι υποστήριξε ο παιδοκτόνος στην απολογία του

Κατά την απολογία του, ο 70χρονος ισχυρίστηκε ότι κρατούσε το σκεπάρνι γιατί προσπαθούσε να φτιάξει έναν καναπέ: «Ήρθε ο γιος μου και άρχισε να ζητάει λεφτά, λεφτά. Η γυναίκα μου είχε φύγει από το σπίτι. Του έδωσα 20 ευρώ κι έφυγε. Μετά από δύο ώρες γύρισε ξανά. Έφερε μαζί του ένα κουτί με χάπια. Πάλι ζήτησε λεφτά. “Τα χάπια στοιχίζουν 2.000 ευρώ. Θα πάω στη Σαμοθράκη, θα τα πουλήσω και θα σου επιστρέψω τα χρήματα” μου είπε. Με χτύπησε δύο φορές με την πατερίτσα που είχε και του απάντησα να με αφήσει ήσυχο. Κρατούσα το σκεπάρνι και πήγαινα να το αφήσω στη θέση του, στο μπαλκόνι. Μου είπε “θα πάρω το σκεπάρνι και θα στο βάλω στον κ…ο“. Μετά δεν θυμάμαι τι έκανα. Τον είδα νεκρό», ανέφερε ο κατηγορούμενος.

Και συνέχισε: «Νευρίασα γιατί με χτύπησε αλλά πιο πολύ για τα λόγια του. Έλεγε ότι θα βάλει φωτιά στο σπίτι, όταν κοιμόμαστε. Ο,τι έλεγε, πάντα το έκανε. Πάντα μας απειλούσε. Φοβόμουν. Μια φορά είχε πάρει τόσα πολλά χάπια και του γύρισε η γλώσσα του. Τον επανέφερα στη ζωή. Την ώρα που κατάλαβα τι έκανα και ότι τον σκότωσα, ήθελα να αυτοκτονήσω και γι’ αυτό πήρα τα χάπια, να «φύγω» μαζί του».

Στην αγόρευσή της, η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να απορριφθούν οι ισχυρισμοί της υπεράσπισης, περί βρασμού ψυχικής ορμής και περί νόμιμης άμυνας.

Ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος ο 70χρονος «όπως κατηγορείται».

Η σύζυγος του 70χρονου βρήκε τον γιο τους νεκρό και τον άνδρα της σε ημιλιπόθυμη κατάσταση.

Η δίκη διακόπηκε για τα τέλη Νοεμβρίου, οπότε και αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του ΜΟΔ.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα