Περιφέρεια Δυτικής ΕλλάδαςΠεριφέρειες

«Σφίγγουμε τα χέρια» για να μείνουν όρθιες η ΑΛΚΥΟΝΗ και η ΙΡΙΣ

Γιορτή αλληλεγγύης για ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι η συναυλία που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου, υπέρ των σκοπών της Ενωσης Κοινωνικών Φορέων «Πυλώνες Αλληλεγγύης».

Τη σημασία της συμμετοχής όλων των φορέων και κυρίως των πολιτών στην συναυλία της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» με τον Κώστα Μακεδόνα, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στο Σύλλογο ΑμεΑ Ναυπακτίας και Δωρίδας «ΑΛΚΥΟΝΗ» και στη Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης Ρίου «ΙΡΙΣ», υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας στη διάρκεια συνάντησης που είχε με τους υπεύθυνους της Γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης» και των δύο Ιδρυμάτων.

Η εκδήλωση, η οποία θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ στο κάστρο του Αντιρρίου, έχει κεντρικό μήνυμα «Σφίγγουμε τα χέρια για να είναι ο ήλιος βέβαιος για τον κόσμο», πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και αποτελεί την κεντρική εκδήλωση δεκαετηρίδας της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης».

Η Συντονιστική Επιτροπή των «Πυλώνων Αλληλεγγύης» αποφάσισε η συναυλία να αφιερωθεί στα δύο Ιδρύματα, καθώς η «Στέγη» της «ΑΛΚΥΟΝΗΣ» έκλεισε ελλείψει κρατικής χρηματοδότησης, ενώ η «ΙΡΙΣ» αντιμετωπίζει υποστελέχωση σε υπερθετικό βαθμό.

«Η 13η Σεπτεμβρίου είναι η ημέρα που θα πρέπει να στείλουμε όλοι ένα μήνυμα αλληλεγγύης, ευαισθησίας και ανθρωπιάς. Ένα μήνυμα γέφυρας προς τους ανθρώπους που έχουν περισσότερο ανάγκη. Είναι μια μέρα που θα πρέπει να ανταποκριθούμε όλοι για να συνεχίσουν να ζουν η ΑΛΚΥΟΝΗ και η ΙΡΙΣ» τόνισε ο κ. Κατσιφάρας και κατέληξε λέγοντας: «Το αντίτιμο για τη συναυλία είναι πολύ μικρό, όμως η βοήθεια που θα παρέχουμε στα ιδρύματα πού μεγάλη. Να είμαστε όλοι εκεί!».

Η συνάντηση έγινε με την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Φίλων ΑμεΑ «ΑΛΚΥΟΝΗ» Βασιλική Παναγοπούλου, την επιστημονικά υπεύθυνη της Μονάδας Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης Ρίου «ΙΡΙΣ» Χαρά Γουλιάμη, εκ μέρους της Γέφυρας Α.Ε. τον υπεύθυνο Εταιρικής Επικοινωνίας και Αειφόρου Ανάπτυξης της Γέφυρας Α.Ε. Γιάννη Φρέρη και την Νίκη Σίψα.

Η συμβολική τιμή εισόδου ορίστηκε στα 3 ευρώώστε να μπορούν οι πολίτες να συνεισφέρουν και αυτοί στη στήριξή τους.

Διοργανωτής της συναυλίας θα είναι η «ΑΛΚΥΟΝΗ», ενώ η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. έχει αναλάβει την κάλυψη των σχετικών εξόδων.

Μαζί με τον Κώστα Μακεδόνα, υπέρ των Πυλώνων Αλληλεγγύης, τραγουδούν οι Δώρος Δημοσθένους, Σοφία Παπάζογλου και Μπέττυ Χαρλαύτη.

Προτεινόμενα