Περιφέρεια ΑττικήςΠεριφέρειες

Σε τροχιά ανάπτυξης η Ανατολική Αττική

Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία σε ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής την Τρίτη 22 Νοεμβρίου, ο προϋπολογισμός και το Πρόγραμμα Εκτελεστέων Εργων της Περιφέρειας Αττικής για το έτος 2017.

Όσον αφορά στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, έχει συνταχθεί πρόγραμμα 176 έργων συνολικού προϋπολογισμού 246.764.669 ευρώ, που είναι ο μεγαλύτερος προϋπολογισμός που έχει ενταχθεί και εγκριθεί ποτέ για τη συγκεκριμένη περιοχή.

Ο προϋπολογισμός και το Πρόγραμμα Εκτελεστέων Εργων προέκυψαν μετά από διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με όλους τους Δήμους και περιλαμβάνουν μεγάλα έργα υποδομής αλλά και κοινωνικά προγράμματα για τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες του πληθυσμού.

Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί σε έργα ύδρευσης, αποχέτευσης ακαθάρτων, λιμενικά έργα, έργα οδοποιίας αλλά και σε έργα για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Ανατολικής Αττικής.

Ξεχωριστή θέση κατέχουν:

• Εργα κτιριακών υποδομών (αναβαθμίσεις κτιρίων, κατασκευή παιδικών σταθμών, αναβαθμίσεις αθλητικών εγκαταστάσεων, χώρων πρασίνου, χώρων αναψυχής και παιδικών χαρών)

• Συντήρηση και ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων και μνημείων της πολιτιστικής μας κληρονομιάς

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι προτεραιότητα της Περιφέρειας Αττικής αποτελούν θέματα όπως:

• Η διαχείριση των απορριμμάτων

• Ο πολεοδομικός σχεδιασμός

• Η τουριστική προβολή

• Η στήριξη και ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα

• Ο πολιτισμός

Σε δήλωσή του για τον εγκεκριμένο προϋπολογισμό, ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, ανέφερε ότι πρόκειται για έναν αναπτυξιακό προϋπολογισμό και κάλεσε τους περιφερειακούς συμβούλους, τους Δήμους και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σε συνεργασία για την υλοποίηση των παραπάνω έργων ώστε να βελτιωθεί και να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των πολιτών της Αττικής.

 

Προτεινόμενα

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Εκδηλώσεις για την Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για το έτος 2024

Εκδηλώσεις για την Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 ...

Περισσότερα σε:Περιφέρεια Αττικής