ΕπικαιρότηταΠολιτική

Σακελλαροπούλου: Η 25η Μαρτίου 1821 αποτελεί ορόσημο – Χρέος μας να φανούμε αντάξιοι των προγόνων μας

Μήνυμα σύμπνοιας και ομοψυχίας για να φανούμε αντάξιοι των θυσιών των ηρωικών προγόνων μας, αναλογιζόμενοι την ευθύνη μας απέναντι στην Ιστορία, έστειλε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με τη δήλωσή της μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης στρατιωτικής Παρέλασης για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 στο κέντρο της Αθήνας.

Ειδικότερα κατά την δήλωσή της η κυρία Σακελλαροπούλου ανέφερε:

«Η 25η Μαρτίου 1821 αποτελεί ορόσημο για τον Ελληνισμό.

Ιστορική αφετηρία ενός δύσκολου και μακροχρόνιου αγώνα για ελευθερία και ανεξαρτησία, μετά από τετρακόσια χρόνια τουρκικού ζυγού, ημέρα εθνικής αναγέννησης και ανάτασης.

Με τη σημερινή, λαμπρή παρέλαση τιμάμε τη μνήμη των ηρωικών προγόνων μας και αναλογιζόμαστε την ευθύνη μας απέναντι στην ιστορία.

Χρέος μας, με σύμπνοια και ομοψυχία, να φανούμε αντάξιοι των θυσιών τους. Χρόνια πολλά!».

25η Μαρτίου: Μεγαλειώδης η στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα

Εντυπωσιακή ήταν η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο κέντρο της Αθήνα για τα 202 χρόνια από την Επανάσταση της 25ης Μαρτίου του 1821.

Ολοκληρώθηκε η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας για τα 202 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση της 25ης Μαρτίου του 1821.

Στον αττικό ουρανό πέταξαν τα προσφάτως ενταχθέντα στην Πολεμική Αεροπορία ελληνικά Rafale, το θρυλικό αεροσκάφος Supermarine SPITFIRE MJ755, ενώ παρέλασαν τα επίσης νεοαποκτηθέντα θωρακισμένα οχήματα M1117 Guardian που προμηθεύεται ο Στρατός Ξηράς από τις ΗΠΑ. Στην παρέλαση συμμετείχαν για ακόμα μία χρονιά και Rafale.

Ολοκληρώθηκε η παρέλαση τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώπιον της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας.

Προηγήθηκε η επίσημη έπαρση της Εθνικής Σημαίας, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και η επίσημη δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών, προεξάρχοντος του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου Β’, παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Πριν από την έναρξη της παρέλασης, η κ. Σακελλαροπούλου κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα