ΕπικαιρότηταΚόσμος

Ρωσικό αεροπλάνο βομβάρδισε κατά λάθος ρωσικό χωριό

Συγγνώμη… λάθος είπαν οι ρωσικές αρχές που βομβάρδισαν κατά λάθος ένα ρωσικό χωριό!

Ένας Ρώσος περιφερειακός κυβερνήτης δήλωσε ότι έδωσε εντολή να ανοικοδομηθούν εννέα σπίτια σ’ ένα χωριό που βομβαρδίσθηκε κατά λάθος από ρωσικό πολεμικό αεροπλάνο της Ρωσίας. Το περιστατικό συνέβη όταν το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA μετέδωσε επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας ότι ανέφερε μια «αφύσικη εκκένωση πυρομαχικών αεροσκάφους» πάνω από το χωριό Πετροπάβλοφκα στην νότια περιοχή του Βορόνεζ.

Ο κυβερνήτης Αλεξάντερ Γκούσεφ δήλωσε ότι εννέα σπίτια θα ανοικοδομηθούν το συντομότερο δυνατόν και ότι επίσης προκλήθηκαν ζημιές σ’ ένα μικρό τοπικό σχολείο, ένα κέντρο τεχνών και ένα διοικητικό κτίριο. Κανείς δεν σκοτώθηκε, αλλά τέσσερα άτομα υπέστησαν μικροτραυματισμούς ενώ στους κατοίκους παρασχέθηκε ψυχολογική υποστήριξη, δήλωσε ο Γκούσεφ.

Πέντε αυτοκίνητα κι ένα τρακτέρ επίσης υπέστησαν ζημιές, οι ιδιοκτήτες των οποίων θα αποζημιωθούν. «Κανένας από τους κατοίκους δεν θα μείνει αβοήθητος, θα στηρίξουμε τον καθένα με κάθε δυνατό τρόπο», δήλωσε ο Γκούσεφ. Οι αρχές δεν ανέφεραν τι προκάλεσε το περιστατικό.

Ενώ οι ζημιές ήταν περιορισμένες, δημιουργήθηκε ανησυχία στον ρωσικό στρατό που καθώς σημειώθηκε σε μια περίοδο υψηλού συναγερμού στις νότιες περιοχές κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα