ΔήμοιΔήμος ΒριλησσίωνΚΕΔΕΦορείς-Οργανισμοί

«Ρωμαίος και Ιουλιέτα» στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης

Υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, ο Τομέας Πολιτισμού του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) παρουσιάζει την κωμωδία του Μποστ «Ρωμαίος και Ιουλιέτα».

Η παράσταση είναι από το Α’ Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Βριλησσίων και θα λάβει χώρα το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 20:00, στο Δημοτικό θέατρο Πεύκης.

Η θεατρική παράσταση υποστηρίζεται από το ΝΠΔΔ Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης.

O πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, απευθύνοντας ανοιχτό κάλεσμα σε όλους, δήλωσε τα εξής:

«Οι διαδημοτικές πρωτοβουλίες συνεχίζονται και το 2017 με γοργούς ρυθμούς, θέτοντας στο επίκεντρο των προσπαθειών μας τη γόνιμη ανάδειξη της τοπικής καλλιτεχνικής μας δημιουργίας.

Οφείλουμε μέσα από τον πολιτισμό να μεταλαμπαδεύσουμε στις κοινωνίες μας όλες εκείνες τις συνεκτικές αξίες που σφυρηλατούν την ιδιαίτερη πολιτιστική φυσιογνωμία των Δήμων μας.

Με όχημα το ΕΔΔΥΠΠΥ και την ΚΕΔΕ, φιλοδοξούμε το 2017 να αποτελέσει έτος Πολιτισμού των Δήμων μας και να ισχυροποιήσει το θεσμικό του ρόλο σε πανελλαδική κλίμακα, διαμορφώνοντας μια νέα εποχή πολιτιστικής αφύπνισης σε κάθε αυτοδιοικητική οντότητα της χώρας μας».

Παράλληλα, η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Μαρίνα Σταυράκη – Πατούλη, προσκαλώντας όλους τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, αλλά και κάθε δημότη της Αττικής στη θεατρική παράσταση, δηλώνει τα εξής:

«Η νέα χρονιά μας βρίσκει έτοιμους να συνεχίσουμε τη νέα πολιτιστική οραματική προσπάθεια του ΕΔΔΥΠΠΥ, που φέρνει κοντά τις κοινωνίες μέσα από καλλιτεχνικές συμπράξεις και ουσιαστικές συνεργασίες.

Ο Πολιτισμός αποτελεί στρατηγική επένδυση για το μέλλον και πηγή υγιών προτύπων για την αυριανή κοινωνία που όλοι ονειρευόμαστε.

Ο στόχος για τη συνένωση δυνάμεων στον Πολιτισμό επιτεύχθηκε μέσα από το 1ο Πιλοτικό Πρόγραμμα παναττικής εμβέλειας τον περασμένο χρόνο, θέτοντας ισχυρά θεμέλια για επέκταση εποικοδομητικών διαδημοτικών συνεργασιών σε όλη τη χώρα.

Επιδιώκοντας μακροπρόθεσμα οφέλη τόσο για τους Δήμους όσο και για τους Δημότες, συνεχίζουμε την προσπάθεια της συλλογικότητας, της συνέπειας και της αλληλοϋποστήριξης στον Πολιτισμό».

Λίγα λόγια για το έργο

Υπόθεση:Ο σατιρικός, καυστικός, χιουμοριστικός, μα πάνω από όλα καθαρός και υπαινικτικά πολιτικός λόγος του Μποστ, παραμένει μια όαση στις μέρες μας που κυριαρχούν η αμφισημία και η σύγχυση. Όσο για το έργο; Μοντέγους και Καπουλέτους συναντάς και σήμερα να αλληλοσπαράσσονται με άλλα ονόματα, η Βερόνα είναι παντού γύρω μας, αλλά ο έρωτας ενός σύγχρονου Ρωμαίου και μιας σύγχρονης Ιουλιέτας και κυρίως το χιούμορ, μπορούν να γίνουν ο καταλύτης που θα κάνει τις διαφορές του κόσμου να φαίνονται μικρές.

Συντελεστές

Προσθήκη εισαγωγικού κειμένου: Αντώνης Παπαϊωάννου

Σκηνικά – κοστούμια: Ευγενία Μηνακούλη

Μουσική – ενορχήστρωση: Νίκος Βασιάδης

Χορογραφίες: Μαργαρίτα Πέτροβα

Κατασκευή σκηνικού: Αχιλλέας Ζερβός

Βοηθός σκηνοθέτη: Θοδωρής Σκληρός

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μαργαρίτα Ανδριανού, Γιάννης Μπάϊλας, Κατερίνα Σταθάτου, Νίκος Σιδεράκης, Αννα Αλεξανδράκη, Θοδωρής Σκληρός, Ράνια Παπαδοπούλου, Κατερίνα Χαραυγή, Δώρα Μποτέλλη, Αλέξανδρος Γεωργίου, Ελευθερία Ψυχομάνη, Καλλιόπη Ροδοπούλου, Πηνελόπη Πουλή, Μαρία Ρούτση, Δέσποινα Παπαδημητρίου, Ευριπίδης Τσαούσογλου, Παρασκευή Συρσελούδη, Ηρώ Σπύρου, Δήμητρα Χίου, Ανδρέας Βουρνάς, Φλωρεντία Σωτηροπούλου, Ζάννα Καλλιπολίτη

Σκηνοθεσία: Τώνια Σταυροπούλου

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη!

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι