Άλλοι ΔήμοιΔήμοιΠεριφέρεια Δυτικής ΕλλάδαςΠεριφέρειες

“Let’s Do It Greece 2017” στη Δυτική Ελλάδα

Εφέτος για έκτη συνεχή χρονιά, διοργανώνεται η Πανελλήνια Εθελοντική Εκστρατεία “Let’s Do It Greece”, η οποία έχει υιοθετηθεί από χιλιάδες εθελοντές και φορείς σε όλη τη χώρα.

Στόχος είναι ένας: Μέσα σε μία ημέρα να συντονιστούν ταυτόχρονα σε ολόκληρη την Ελλάδα, πραγματοποιώντας εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης σε κάθε γωνιά της χώρας.

Το ραντεβού έχει δοθεί για την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 και όλοι βρισκόνται σε πυρετώδεις προετοιμασίες, ώστε να υπάρξει η καλύτερη δυνατή οργάνωση, για να γίνει πραγματικότητα ένα μεγάλο όνειρο «να ενώσουν ολόκληρη την Ελλάδα» σε έναν κοινό σκοπό: Να γίνει η αλλαγή που όλοι περιμένουν. Ζητούμενο είναι να ενεργοποιηθούν 100.000 εθελοντές από 3.000 ομάδες σε πάνω από 1.500 σημεία σε όλη την Ελλάδα μέσα σε μία ημέρα.

Για την Κυριακή 2 Απριλίου, έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή και υποστήριξη εκατοντάδες φορείς σε όλη την Ελλάδα.

Ανάμεσά τους εθελοντικές ομάδες, σύλλογοι, αθλητικά σωματεία, το σύνολο των μεγάλων περιβαλλοντικών οργανώσεων, Περιφέρειες και Περιφερειακές Ενότητες, Δήμοι, φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, εταιρίες, ιδιώτες, μουσεία, σχολεία, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, το Υπουργείο Παιδείας, την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.

Επίσης, με έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας, θα υλοποιηθεί και εφέτος η «Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού Let’s Do It Greece 2017» σε όλα τα σχολεία της χώρας, με κορύφωση την ημέρα της πανελλήνιας δράσης.

Πρόκειται για μία εβδομάδα δράσεων μέσα στη σχολική μονάδα και με την συμμετοχή όλης της σχολικής κοινότητας, με σκοπό να υιοθετηθεί ο σχολικός χώρος ως πεδίο δράσης καθαρισμού και βελτίωσης του περιβάλλοντος.

Κάθε χρόνο η Δυτική Ελλάδα ξεχωρίζει ανάμεσα στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, για τη μεγάλη συμμετοχή της στην Πανελλήνια Εθελοντική Δράση «Let’s Do Ιt Greece».

Οπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει ενεργά το «Let’s do it Greece», διευκολύνοντας και προβάλλοντας τις δράσεις εθελοντών και φορέων στη Δυτική Ελλάδα, έχοντας ως στόχο τη διάδοση του υγιούς εθελοντισμού, την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των εθελοντών και των φορέων.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, λαμβάνοντας υπ’ όψη τις υψηλές απαιτήσεις του εγχειρήματος και με γνώμονα τη διάδοση του εθελοντισμού και την επιτυχή προετοιμασία και πραγματοποίηση δράσεων από εθελοντές και φορείς της περιοχής, έχει θέσει υπό την αιγίδα της το «Let’s do it Greece».

Παράλληλα, διοργανώνουν τη Δευτέρα 13 Μαρτίου, με τη στήριξη του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης «Europe Direct Πάτρας», κεντρική συντονιστική συνάντηση για την εθελοντική εκστρατεία, όπου θα παρευρεθεί ο Εθελοντής – Οραματιστής και Συντονιστής του «Let’s Do It Greece» Νίκος Κιούσης και σημαντικοί εθελοντές της οργανωτικής ομάδας.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017 και ώρα 11:30 το πρωί, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας (ΝΕΟ Πατρών – Αθηνών 32 και Αμερικής, ισόγειο, Πάτρα).

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Άλλοι Δήμοι