Περιφέρεια Νοτίου ΑιγαίουΠεριφέρειες

“Η Κως παραμένει ένας ασφαλής και πανέμορφος προορισμός”

Δήλωση της αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Νοτίου Αιγαίου Μαριέτας Παπαβασιλείου για το νησί της Κω.

«Τα τελευταία 24ωρα, το νησί της Κω, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του, δοκιμάστηκαν από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή μου στις οικογένειες των δύο νέων ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους και γρήγορη ανάρρωση σε όλους εκείνους που τραυματίστηκαν.

Κύριο μέλημα όλων μας είναι η αποκατάσταση της ομαλότητας στη ζωή του νησιού το συντομότερο δυνατόν.

Χάρη στην άμεση και καίρια παρέμβαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, των συνεργατών του και των υπηρεσιακών παραγόντων που από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στην Κω, με ψύχραιμη και μεθοδική διαχείριση της κρίσης, η ζωή στο νησί βρίσκει ξανά το κανονικό ρυθμό της.

Η Κως και οι υποδομές της άντεξαν στο ισχυρό χτύπημα του Εγκέλαδου και παραμένει ένας ασφαλής, φιλόξενος και πανέμορφος προορισμός.

Οι χιλιάδες των επισκεπτών της που βρίσκονται στο νησί μπορούν να συνεχίσουν κανονικά τις διακοπές τους στον τόπο που επέλεξαν. Από την πλευρά μας, ως Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, είμαστε συνεχώς σε ετοιμότητα, δίπλα τους σε ό,τι χρειαστεί και για όλες τις ενέργειες που απαιτούνται για την προστασία της Κω ως τουριστικού προορισμού και την εικόνα της διεθνώς».

 

Προτεινόμενα