Για ξεκάθαρη εγκληματική ενέργεια έκανε λόγο ο δικηγόρος της οικογένειας του Μπάμπη αναφερόμενος στην εξαφάνιση του 31χρονου στο Μεσολόγγι υποστηρίζοντας μάλιστα ότι ο δράστης μπορεί να είναι παραπάνω από ένας.
«Πρόκειται ξεκάθαρα για μια εγκληματική ενέργεια μεθοδευμένη και ο δράστης δεν μπορεί να είναι μόνο ένας», τόνισε ο κ. Κώστας Δημόπουλος μιλώντας στο MEGA και στο Live News και ανέφερε ότι η οικογένεια θα καταθέσει μήνυση για την εξαφάνιση του αγαπημένου τους προσώπου προσκομίζοντας νέα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της.
Επίσης, όπως έκανε γνωστό, θα ζητηθεί άρση του τραπεζικού απορρήτου προκειμένου να ελεγχθούν οι κινήσεις στους λογαριασμούς του 31χρονου.
«Το άνοιγμα λογαριασμών είναι μία διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη για να δούμε τις συναλλαγές που είχε και με ποιον», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η κίνηση της οικογένειας να ορίσει δικηγόρο και να χειριστεί την υπόθεση της εξαφάνισης του Μπάμπη ως εγκληματική ενέργεια, δείχνει ότι πλέον το σενάριο της δολοφονίας του 31χρονου είναι και το πιο πιθανό.
«Η εξαφάνιση είναι επαγγελματική. Πρόκειται για εγκληματική ενέργεια», δηλώνει και ο πατέρας του Μπάμπη.
Στο Live News μίλησε για την υπόθεση και η εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντία Δημογλίδου αναφέροντας ότι «όντως είναι μία δύσκολη υπόθεση εξαφάνισης όμως, θα πρέπει να γνωρίζετε πως εξαντλούνται όλες οι τεχνολογίες που έχει η αστυνομία ώστε να πέσει φως σε αυτή την ιστορία».
Oπως είπε, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών βρίσκεται επιτόπου στην περιοχή και από σήμερα είναι μαζί του στελέχη του Ανθρωποκτονιών από την Αθήνα προκειμένου να συνδράμουν στο έργο των συναδέλφων τους του Μεσολλογίου και της Πάτρας.
Oσον αφορά στον κρεοπώλη φίλο του 31χρονου, η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε ότι μέχρι τώρα στην υπόθεση δεν υπάρχει κάποιος ύποπτος και ο συγκεκριμένος άνδρας εξετάστηκε από την αστυνομία αφού φέρεται να είναι ο τελευταίος που είδε τον αγνοούμενο, αλλά δεν προέκυψε κάτι εις βάρος του μέχρι τώρα.
Από την πρώτη στιγμή που δηλώθηκε η εξαφάνιση του Μπάμπη, ο φίλος του κρεοπώλης έδωσε αλλεπάλληλες καταθέσεις υποστηρίζοντας ότι όταν άφησε τον 31χρονο, επέστρεψε σπίτι του και δεν βγήκε από αυτό.
Σύμφωνα με την Εφημερίδα Πελοπόννησος, αστυνομικές πηγές αναφέρουν: «Δεν μπορούμε να είμαστε κατηγορηματικοί ότι πρόκειται για έγκλημα όσο είναι αγνοούμενος ο 31χρονος Μπάμπης, αλλά είναι και ανοιχτές κάποιες άλλες εκδοχές, όπως π.χ. να έπαθε έμφραγμα ή να συνέτρεξε κάποιος άλλος αιφνίδιος λόγος».