ΕλλάδαΕπικαιρότητα

“Δεκαπέντε χρόνια έβλεπα ξύλο, με έκανε να νιώθω σκουπίδι” – Η απολογία του 16χρονου πατροκτόνου στη “Zougla”

Μία ζωή κόλαση περιέγραψε στις Aρχές ο 16χρονος που δολοφόνησε την περασμένη Παρασκευή τον πατέρα του στο σπίτι τους στα Καλύβια.

Η «Ζούγκλα» αποκαλύπτει τα όσα είπε ο ανήλικος, που μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους, καθώς στις δικαστικές αρχές προσκομίστηκαν στοιχεία για την κακοποιητική συμπεριφορά του 71χρονου πατέρα, όχι μόνο στον 16χρονο, αλλά και στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

«Αυτούς τους μήνες που ζούσα μόνος μου μαζί του από το Πάσχα και μετά που έφυγε ο μεγάλος αδερφός μου από το σπίτι, ήταν πάρα πολύ επώδυνο για μένα. Ήθελα να φύγω αλλά δεν μπορούσα», ήταν τα πρώτα λόγια του 16χρονου λίγο μετά τη σύλληψή του.

Ο ανήλικος περιγράφει λεπτό προς λεπτό πως πήρε τα δύο μαχαίρια και περίμενε τον πατέρα του: «Όταν άνοιξε την πόρτα τον χτύπησα με το μεγάλο μαχαίρι… -δεν θυμάμαι- αυτός μου είπε “γιατί με μαχαίρωσες;”, “γιατί με σκότωσες;”, κάτι τέτοιο, δεν θυμάμαι». Στη συνέχεια περιγράφει με λεπτομέρειες τα χτυπήματα.

«Μετά πήρα τη φίλη μου την …. τηλέφωνο και μετά μίλησα με τον αδερφό μου, του είπα τι έγινε και τον παρακάλεσα να έρθει από εκεί γιατί δεν άντεχα, θα λιποθυμούσα. Ήμουν στο αμάξι του πατέρα μου και προσπαθούσα να το βγάλω λίγο προς τα έξω μπας και με δει κάποιος και βοηθηθώ, δεν ξέρω τι σκεφτόμουν ακριβώς. Ήρθαν οι δικοί μου, έκλαιγαν. Τράβηξα τόσα πολλά, αλλά αφού κατάφερα να φτάσω μέχρι εδώ είμαι χαρούμενος. Όλοι μας τραβήξαμε τόσα πολλά. Φάγαμε τόσο ξύλο εγώ, ο αδερφός μου, η αδερφή μου και η μάνα μου. Θυμάμαι πάντα τη μάνα μου με κόκκινα μάτια, να κλαίει. Τη θυμάμαι στο πάτωμα και τον πατέρα μου να τη χτυπάει επειδή είχε απλά βάλει ένα μαχαίρι ανάποδα στη θέση του. Σε αυτό το σπίτι ζούμε εδώ και δέκα χρόνια».

Ο 16χρονος πατροκτόνος αποκάλυψε στις Αρχές τις κακοποιητικές συμπεριφορές του πατέρα του: «Στην καθημερινότητά μου, ο πατέρας μου με ξυπνούσε πάντα με φωνές. Πήγαινα στο σχολείο με το άγχος ότι δεν κάνω τίποτα, επειδή ο πατέρας μου με τη συμπεριφορά του με έκανε να νιώθω σκουπίδι. Εύχομαι να μην ζήσει ποτέ κανείς το να προσπαθεί ένας άνθρωπος επί 16 χρόνια να τον μειώνει. Το μεσημέρι μαγείρευα μόνος μου πολλές φορές, ο πατέρας μου δεν μου μαγείρευε. Μετά πήγαινα γυμναστήριο και μετά γυρνούσα σπίτι και κοιμόμουν. Ο πατέρας μου, στην καθημερινότητά του, δεν έκανε τίποτα, μόνο προσπαθούσε να δείξει ότι είναι καλύτερος από όλους τους άλλους, μειώνοντάς τους. Πέρυσι κάποια στιγμή ο πατέρας μου είχε φτιάξει φασολάκια. Ο αδερφός μου δεν ήθελε να τα φάει και τότε ο πατέρας μου τον χτύπησε. Εκείνη τη στιγμή σκέφτηκα ότι δεν θα το ανεχόμουν αυτό, 15 χρόνια έβλεπα ξύλο».

Ο 16χρονος ισχυρίστηκε ότι ο πατέρας του έλεγε συνεχώς τη φράση: «Άμα δεν σου αρέσει σήκω φύγε», ενώ το μοιραίο βράδυ αποκάλυψε ότι ο 71χρονος του τηλεφώνησε ενώ ήταν μαζί με τη μητέρα του, τον αδερφό του και ένα φιλικό τους πρόσωπο και του είπε: «όταν σου μιλάω θα με ακούς γ…. κ…..».

Ο 16χρονος αποκάλυψε επίσης ότι η κατάσταση για τον ίδιο είχε γίνει αφόρητη: «Γενικά με έβριζε συνέχεια, μου έβριζε τη μάνα, μου έβριζε τον αδερφό. Πολλές βρισιές συνέχεια. Εγώ το έκανα, ήμουν μόνος μου και σας είπα πως ακριβώς ένιωσα» ήταν τα τελευταία του λόγια στις Αρχές.

 

 

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα