ΕλλάδαΕπικαιρότητα

“Blue Star Myconos”: Νεαρός επιχείρησε να επιβιβαστεί στο πλοίο με… skateboard, ενώ είχε ανέβει ο καταπέλτης – Τον έσωσε ο λιμενικός

Ενα σοβαρό ατύχημα αποφεύχθηκε στο “πάρα πέντε” στο λιμάνι της Ερμούπολης, στη Σύρο, χάρη στα αντανακλαστικά του λιμενικού, που βρισκόταν σε βάρδια και του πληρώματος.

Σύμφωνα με ανάρτηση του καπετάνιου Ισίδωρου Μαμίδη την ώρα που το πλοίο “Blue Star Myconos”, ετοιμαζόταν να αποχωρήσει από το λιμάνι, ένας νεαρός με skate, επιχείρησε να ανέβει στο πλοίο, πηδώντας στον κατά το ήμισυ υψωμένο καταπέλτη.

Ευτυχώς, ο λιμενικός αντέδρασε, σταματώντας τον νεαρό.

Τελικά, το πλοίο κατέβασε τον καταπέλτη και του επετράπη να επιβιβαστεί χωρίς να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του.

Ενα σοβαρό ατύχημα αποφεύχθηκε στο πάρα πέντε στο λιμάνι της Ερμούπολης στη Σύρο χάρη στα αντανακλαστικά του λιμενικού που βρισκόταν σε βάρδια και του πληρώματος.

Σύμφωνα με ανάρτηση του καπετάνιου Ισίδωρου Μαμίδη την ώρα που το πλοίο Blue Star Myconos, ετοιμαζόταν να αποχωρήσει από το λιμάνι, ένας νεαρός με skate, επιχείρησε να ανέβει στο πλοίο, πηδώντας στον κατά το ήμισυ υψωμένο καταπέλτη.

Ευτυχώς, ο λιμενικός αντέδρασε, σταματώντας τον νεαρό.

Τελικά, το πλοίο κατέβασε τον καταπέλτη και του επετράπη να επιβιβαστεί χωρίς να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του.

 

Η ανάρτηση του Ισίδωρου Μαμίδη

“Την ώρα λοιπόν που το πλοίο είχε πάρει άδεια απόπλου και πριν ακόμα λύσει κάβους σήκωνε τον καταπέλτη μέχρι να κλείσει και μετά να αποπλεύσει, προέκυψε νεαρός με σάκο στην πλάτη επιβαίνοντας σε skateboard.

Προερχόμενος από τη δυτική πλευρά του λιμανιού με μεγάλη ταχύτητα κατευθυνόταν κατ ευθείαν πάνω στον ήδη κατά το ήμισυ υψωμένο καταπέλτη, ο οποίος έκλεινε πάνω από τον προβλήτα.

Η σκηνή κράτησε 1/2 δευτερόλεπτα.

Πήγαινε κατ’ ευθείαν ή να τσακίσει πάνω στα “νύχια” ή να περάσει από κάτω (ο καταπέλτης βρισκόταν σε κίνηση ανόδου) και να πέσει στη θάλασσα.

Οσοι γίναμε μάρτυρες της σκηνής, για κλάσματα δευτερολέπτων παγώσαμε.

Ο Λιμενικός Υπηρεσίας (ένας από τους τρεις της βάρδιας ) Ισίδωρος Ρούσσος που βρισκόταν 1 με 2 μέτρα από τον καταπέλτη αντέδρασε αστραπιαία και ψύχραιμα άπλωσε το χέρι , ανέστρεψε την πορεία του προς τα στέγαστρα και τον σταμάτησε σώζοντας του πιθανότατα τη ζωή.

Προσδεδεμένο ακόμη το πλοίο κατέβασε τον καταπέλτη κι επιβίβασε τον νεαρό ο οποίος δήλωσε πως πήγαινε για Μύκονο.

Χαμογελαστός επιβιβάστηκε χωρίς σίγουρα να κατάλαβε ότι έφτασε στην εξώπορτα του Αγίου Πέτρου και χρωστάει την ζωή του στον κ. Ισίδωρο Ρούσσο.

Εγώ δεν θα σχολιάσω το συμβάν.

Το αφήνω σε όσους έχουν όρεξη να το κάνουν.

Το μόνο που θα πω, είναι ότι έπεσε σε καλούς λιμενικούς που του έσωσαν την ζωή και δεν τον συνέλαβαν.

Στους συναδέλφους ναυτικούς, (που στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν άψογη ομάδα απόπλου ) το μόνο που μπορώ να πω, είναι να παρακαλάνε να μην τους τυχαίνουν τέτοια συναπαντήματα”.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα