ΕλλάδαΕπικαιρότητα

“Αττικόν”: Ασθενείς πάνω σε ράντζα στους διαδρόμους του νοσοκομείου

Ξεχείλισε από ράντζα το νοσοκομείο “Αττικόν” κατά τη χθεσινή εφημερία, εν μέσω της “έκρηξης” των ιώσεων, προκαλώντας την οργή των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία.

Οπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), συνολικά αναπτύχθηκαν 90 ράντζα.

“Χθες εφημέρευε το “Αττικό”. Ανέπτυξε 90 ράντζα. Φταίει το “Αττικό”. Ασφαλώς όχι. Τι φταίει; Η έλλειψη παθολογικών και πνευμονολογικών νοσοκομειακών κρεβατιών για να καλύψουν τις ανάγκες τώρα με την έξαρση των ιώσεων. Φταίνε οι σοβαρές ελλείψεις προσωπικού που δεν επιτρέπουν την λειτουργία των απαραίτητων παθολογικών και πνευμονολογικών κλινών. Φταίει η απαξίωση των περιφερειακών νοσοκομείων που αναγκάζονται να διακομίζουν τους ασθενείς στα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής, Θεσσαλονίκης και της περιφέρειας”, τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Ο ίδιος σημειώνει ότι “στη χώρα μας διαθέτουμε 3,5 κλίνες ανά 1.000 κατοίκους, όταν ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι 5,3 κλίνες ανά 1.000 κατοίκους.

Χιλιάδες κλίνες από τα νοσοκομεία της χώρας μας υπολειτουργούν λόγω ελλείψεων προσωπικού. Γι’ αυτό είναι αδύνατη η διαχείριση με ασφάλεια των παθολογικών και πνευμονολογικών κλινικών.

Με αυτήν την κατάσταση λοιπόν, τι είναι καλύτερο; Να αναπτύσσονται ράντζα ή να νοσηλεύονται παθολογικά και πνευμονολογικά περιστατικά στη διασπορά δηλαδή σε επεμβατικές ειδικότητες με μεγάλο κίνδυνο διασποράς ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων; Δεν είναι εικόνα αυτή των νοσοκομείων. Να μη χωράς στους διαδρόμους των παθολογικών και πνευμονολογικών κλινικών από τα ράντζα. Να νοσηλεύονται ασθενείς με παθολογικά προβλήματα σε κλινικές του χειρουργικού τομέα”, καταλήγει ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα