Περιφέρεια ΑττικήςΠεριφέρειες

Πυροσβεστική άσκηση «Δια Πυρός 2017»

Ασκηση ετοιμότητας για την αντιμετώπιση δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία «Δια Πυρός 2017», διεξήχθη την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017 στη δασική περιοχή του Διονύσου στη θέση Γερμανικό Νεκροταφείο, από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η άσκηση αντιμετωπίστηκε ως πραγματικό συμβάν πυρκαγιάς και περιλάμβανε όλα τα επιχειρησιακά στάδια.

Γενικός σκοπός της άσκησης ήταν η αύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και η αποτελεσματικότητα της Π.Υ. στην αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών, καθώς και ο έλεγχος της επιχειρησιακής ετοιμότητας των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών όσον αφορά στην πρώτη αντίδραση και στη διαχείριση του συμβάντος, με βάση τα υφιστάμενα σχέδια και μνημόνια ενεργειών επέμβασης της Υπηρεσίας.

Επιπλέον, στόχος ήταν η διαπίστωση του επιπέδου συνεργασίας και συντονισμού όλων των εμπλεκομένων Υπηρεσιών και φορέων.

H Περιφέρεια Αττικής συμμετείχε διαμέσου της Αυτοτελούς Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας με τη συνδρομή μιας υδροφόρας (προσομοίωση) στο συμβάν.

Παρόντες στην άσκηση ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών Γιώργος Καραμέρος, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Ιωάννα Τσούπρα, η προϊσταμένη του Τμήματος Σχεδιασμού της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας Ασπασία Καραμάνου (διευθύνων επιτελείο), ο προϊστάμενος του Τμήματος Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων Αναστάσιος Γιώτης και η προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας ΠΕΑΑ Παρασκευή Βασιλοπούλου (ασκούμενο επιτελείο), στελέχη των τμημάτων της Δ/νσης ως παρατηρητές και εκπρόσωποι εθελοντικών ομάδων πολιτικής προστασίας.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Περιφέρεια Αττικής