Με αφορμή το πρόβλημα των δυσάρεστων οσμών στην περιοχή Δραπετσώνας – Κερατσινίου, στελέχη του Τμήματος Περιβάλλοντος της Π.Ε. Πειραιά πραγματοποιούν συστηματικούς ελέγχους στις βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες της περιοχής.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιούνται επισκέψεις σε μονάδες της περιοχής και ήδη ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης και ο δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Oil One», στη Δραπετσώνα.

Με την ολοκλήρωση των ελέγχων από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, θα συγκληθεί στις αρχές Ιουνίου από την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά και τον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, σύσκεψη με τα αρμόδια Υπουργεία, την ΕΥΔΑΠ και επιστημονικούς φορείς, προκειμένου να οργανωθεί με τον πλέον ενδεδειγμένο επιστημονικά τρόπο ένα δίκτυο σταθερών μετρήσεων για τον εντοπισμό της ρυπογόνου πηγής και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα περιβαλλοντικά μέτρα, μέχρι την απομάκρυνση των ρυπογόνων δραστηριοτήτων από τις κατοικημένες περιοχές.

 

Προτεινόμενα