Περιφέρεια Ιονίων ΝήσωνΠεριφέρειες

Προτεραιότητα η «Υγεία του παιδικού πληθυσμού»

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη, από μία σειρά συσκέψεων που έχει προγραμματίσει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για την «Υγεία του παιδικού πληθυσμού», μετά από πρόσκληση του αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής Αλέκου Μιχαλά.

Τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν ήταν η λειτουργία μονάδας αυξημένης φροντίδας νεογνών στο ΓΝΚ, η κάλυψη κενών θέσεων παιδιάτρων σε όλες τις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας του νησιού, τα ΤΟΜΥ, η λειτουργία του Ιατροκοινωνικού Κέντρου Κέρκυρας, η εμβολιαστική κάλυψη του παιδικού πληθυσμού καθώς και η Ιατρική και οδοντιατρική κάλυψη των παιδιών ΑΜΕΑ.

Σε κλίμα ομοθυμίας και συνεργασίας, εκτιμώντας τις μέχρι σήμερα θετικές παρεμβάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί εκφράστηκε η αναγκαιότητα βελτίωσης των υφιστάμενων συνθηκών μέσα από κοινές διεκδικήσεις, οι οποίες αφορούν πρωτίστως την πρόσληψη παιδιάτρων και άλλων εξειδικευμένων ειδικοτήτων ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού για τη στήριξη των δομών καθώς και πρωτοβουλίες που θα βελτιώσουν την παροχή υγείας του παιδικού πληθυσμού.

Τέλος, ο κ. Μιχαλάς δήλωσε ότι η προάσπιση και βελτίωση της υγείας του παιδικού πληθυσμού αποτελεί προτεραιότητα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και θα παρθούν όλες οι αναγκαίες πρωτοβουλίες.

Οπως δημοσιοποιήθηκε, αντίστοιχες συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.

 

Προτεινόμενα