Περιφέρεια Στερεάς ΕλλάδαςΠεριφέρειες

Πρόταση Μπακογιάννη για τα άτομα με αναπηρία

Με επιστολή του προς τον Παύλο Πολάκη, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, κατέθεσε την πρότασή του για τη λύση του προβλήματος με το «Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης».

Με σκοπό την αποφυγή του κινδύνου να διακοπεί η εκπαίδευση των μαθητών-ατόμων με αναπηρία, ο Κ. Μπακογιάννης ζητάει μέσω της επιστολής του, την παραχώρηση στην Περιφέρεια του κτιρίου όπου στεγάζεται το «Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης», με σκοπό την δημιουργία ενός πολυδύναμου κέντρου που θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπακογιάννης στην επιστολή του επισημαίνει ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προτίθεται να χρηματοδοτήσει την δημιουργία του κέντρου, στο οποίο μπορούν να λειτουργήσουν παράλληλα το «Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης», το «Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία», το «Κέντρο Ημέρας Παιδιών, Εφήβων, Ενηλίκων» και το «Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης».

Με την δημιουργία του πολυδύναμου κέντρου, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας τονίζει ότι όχι μόνο θα μειωθεί σημαντικά το κόστος λειτουργίας όλων των δομών, αλλά θα αυξηθούν και οι θέσεις εργασίας.

Για την πρόταση αυτή, ο Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε:

«Με την επιστολή μου προς τον κ. Πολάκη, ενημερώνω για τον πλήρη σχεδιασμό που έχουμε κάνει για την δημιουργία πολυδύναμου κέντρου, το οποίο θα χρηματοδοτήσουμε εμείς, αρκεί να μας παραχωρηθεί το κτίριο, του οποίου ο εξοπλισμός και οι υποδομές δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ.

Είναι σπουδαία ευκαιρία να συμπράξουμε με το υπουργείο Υγείας και να δημιουργήσουμε μία μεγάλη δομή που θα εξυπηρετεί καλύτερα τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη τέτοιου είδους υπηρεσίες. Αν έχουμε θετική απάντηση, ξεκινάμε άμεσα».

 

Προτεινόμενα