ΕπικαιρότηταΠεριφέρεια Ιονίων ΝήσωνΠεριφέρειεςΠολιτική

Πρόκληση! Η Χ.Α. μήνυσε τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων

Σε προκαταρκτική εξέταση καλείται ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος από την Πταισματοδίκη Κερκύρας, προκειμένου να εξεταστεί ως μηνυόμενος σε ποινική υπόθεση από τον βουλευτή Κέρκυρας της Χρυσής Αυγής Ιωάννη Αϊβατίδη.

Οπως αναφέρει η Περιφέρεια σε ανακοίνωσή της:

“Η υπόθεση αφορά στην μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, την 27η Οκτωβρίου 2015, υποστηρίζοντας ότι ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων “με πολιτική σκοπιμότητα τον απέκλεισε, τελείως αναιτιολόγητα και παράνομα από τις εκδηλώσεις στην Κέρκυρα για την Εθνική Επέτειο του Έπους του ’40” και συγκεκριμένα επειδή “εξαίρεσε τον βουλευτή της Χ.Α. από τον κατάλογο των επισήμων προσώπων στην κατάθεση στεφάνων”.

Η κατάθεση μήνυσης στον περιφερειάρχη Θ. Γαλιατσάτο από την Χρυσή Αυγή για την κατάθεση στεφάνων, ομοιάζει με την εκδίκαση για παράβαση καθήκοντος του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη γιατί δεν διευκόλυνε την Χ.Α. κατά την προεκλογική περίοδο.

Είναι κεντρική επιλογή των φασιστικών  ναζιστικών μορφωμάτων να επιτίθενται και να οδηγούν συρόμενους στα δικαστήρια, αιρετούς που στέκονται εμπόδιο στη ρατσιστική τους προπαγάνδα.

Και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, τόσο δια του περιφερειάρχη Θεόδωρου Γαλιατσάτου όσο και με σημαντικές επιλογές, που στέφθηκαν με επιτυχία, όπως το ετήσιο συνέδριο για το “Φασιστικό Φαινόμενο στην Ευρώπη”, αναδεικνύει το πρόβλημα της ανάπτυξης του φασιστικού κινήματος, καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια ευαισθητοποίησης και δράσης για την αντιμετώπισή του».

Συνεχίζοντας η Περιφέρεια στην ίδια ανακοίνωση, τονίζει: «Θεωρούμε ότι η δίωξη που επιχειρεί η Χρυσή Αυγή στον περιφερειάρχη είναι βαθιά πολιτική και εδράζεται στη δράση του περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου, για να χτυπηθεί ο ρατσισμός και οι απόψεις που δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή του τόπου μας.

Προς επίρρωση τούτων, υπενθυμίζουμε ότι και την 28η Οκτωβρίου 2016, μία χρονιά ακριβώς μετά την πρώτη μήνυση, ο Ι. Αϊβατίδης της Χρυσής Αυγής, κατέθεσε νέα μήνυση κατά του περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων για την ακύρωση της παρέλασης και κατά του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, γιατί δεν ήταν της αρεσκείας του ο πανηγυρικός που εκφώνησε.

Καλούμε τον λαό των Ιονίων Νήσων να βγάλει τα συμπεράσματά του και να καταδικάσει παρόμοιες κινήσεις που ξεφεύγουν από τα όρια της γραφικότητας και ελλοχεύει ο κίνδυνος να οδηγήσουν σε βαθύ διχασμό την κοινωνία.

Εχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, την κρίση του λαού και διαμηνύουμε σε κάθε περίπτωση ότι οι μηνύσεις και οι διώξεις δεν πρόκειται ούτε κατ’ ελάχιστο να μας πτοήσουν στην εναντίωσή μας στις ρητορικές μίσους και ρατσισμού και σε εκείνους που τις εκπροσωπούν.

Συνεχίζουμε”.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα