Περιφέρεια Κεντρικής ΜακεδονίαςΠεριφέρειες

Προγράμματα αγωγής υγείας και βιωματικών σεμιναρίων

Συνεχίζονται και για το φετινό διδακτικό έτος τα προγράμματα αγωγής υγείας και ενημέρωσης στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Τα προγράμματα εκπονούνται και υλοποιούνται από τους ιατρούς του Δικτύου Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Π.Κ.Μ, με τη συμβολή και συνεργασία των διευθυντών των σχολικών μονάδων και είναι εγκεκριμένα από τους αρμοδίους φορείς του Υπουργείου Παιδείας.

Τα προγράμματα αγωγής υγείας και ενημέρωσης για την εφετινή σχολική χρονιά

Στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία

• «Η υγιεινή των χεριών»

• «Κουνούπια: μια ιστορία που πρέπει να μάθουν τα παιδιά»

• «Κουνούπια: ένα πρόβλημα για τον άνθρωπο και τη Δημόσια Υγεία»

Στα Γυμνάσια και Λύκεια

• «Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα» (Σ.Μ.Ν.)

• «Ενεργητικός Αντικαπνιστής»

Επίσης, από τη φετινή σχολική χρονιά το Δίκτυο Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Π.Κ.Μ., θα ξεκινήσει ένα νέο πρόγραμμα βιωματικών σεμιναρίων με τίτλο «Παιδική επιθετικότητα, ενίσχυση θετικής συμπεριφοράς και ο ρόλος της οικογένειας» που θα απευθύνεται σε γονείς των παιδιών προσχολικής (νηπιαγωγείου) και σχολικής ηλικίας (δημοτικού).

Τα βιωματικά σεμινάρια, στα οποία θα συμμετέχουν ομάδες γονέων από όλη την Κεντρική Μακεδονία, θα πραγματοποιηθούν από παιδοψυχίατρο, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και κοινωνιολόγους που είναι μέλη του Δικτύου.

Οι ομάδες γονέων θα αποτελούνται από 8 έως 12 άτομα και θα συμμετέχουν σε 8 δίωρες συνεδρίες σε συγκεκριμένο χώρο και χρόνο, που θα καθορίζεται από τη δυνατότητα της ομάδας σε συνεννόηση με τους εκπαιδευτές.

Στόχος του προγράμματος είναι να εκπαιδευτούν οι γονείς στη διαχείριση της επιθετικότητας των παιδιών, η οποία εκδηλώνεται με διάφορους τρόπους.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να εφαρμοστεί και σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, εφ’ όσον υπάρξει σχετικό αίτημα.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους συντονιστές του Δικτύου Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Τηλέφωνα συντονιστών

2313330860 : Σιδηροπούλου Μαρία Ιατρός ΔΥ ΕΣΥ

2313330859 : Αδαμίδου Ασημένια Ιατρός ΔΥ ΕΣΥ

2313330861 : Σκουτζού Χρυσούλα Ιατρός

 

 

Προτεινόμενα