ΔήμοιΔήμος Αγίας Βαρβάρας

Πρόγραμμα Νοητικής Ενδυνάμωσης για την Άνοια

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός για την Άνοια του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, με την επιστημονική εποπτεία της Εταιρείας Νόσου Alzheimer και Συναφών διαταραχών Αθηνών, λειτουργεί Ομάδες Νοητικής Ενδυνάμωσης.

Στις Ομάδες Νοητικής Ενδυνάμωσης συμμετέχουν κατόπιν τεστ αξιολόγησης νοητικών λειτουργιών άτομα από 60 ετών και άνω, όπου μέσω ειδικών νοητικών ασκήσεων ενδυναμώνονται η προσοχή, η μνήμη, ο λόγος, η σκέψη και οι εκτελεστικές δεξιότητες.

Στην αξιολόγηση του προγράμματος από τα μέλη τους και τις συντονίστριες, επισημάνθηκαν τα πολλαπλά οφέλη που προέκυψαν στους συμμετέχοντες και εκφράσθηκε η επιθυμία συνέχισης και διεύρυνσης του προγράμματος.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Λεωτσάκος και η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος κ. Καλή. Οι Ομάδες Νοητικής Ενδυνάμωσης έχουν προληπτικό χαρακτήρα και θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους από το Σεπτέμβριο.

Για περισσότερες πληροφορίες και για συμμετοχή μπορείτε να απευθύνεστε: Συμβουλευτικός Σταθμός για την Άνοια του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, Καλατζάκου 7, Α’ ΚΑΠΗ, τηλέφωνο: 210-5690075.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι