ΕπικαιρότηταΠολιτική

Πρόεδρος Κομισιόν: Θα αποσυνδεθεί η τιμή του ρεύματος από το φυσικό αέριο (VIDEO)

Σε δηλώσεις προχώρησε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Οπως δήλωσε τη Δευτέρα 29 Αυγούστου, η πλήρης μεταρρύθμιση της ευρωπαϊκής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας θα πρέπει να γίνει σωστά και από τεχνικής άποψης, στις αρχές του επόμενου έτους.

Σε ένα πάνελ όπου συμμετείχε και ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ρόμπερτ Χάμπεκ, στο Βερολίνο, η φον ντερ Λάιεν είπε επίσης ότι η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας πρέπει να μεταρρυθμιστεί και η τιμή του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος να αποσυνδεθούν.

Νωρίτερα, η πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση ετοιμάζει “έκτακτη παρέμβαση και μια διαρθρωτική μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας” της οποίας η λειτουργία επικρίνεται έντονα από ένα μέρος των χωρών μελών της Ε.Ε. απέναντι στη δραματική αύξηση των τιμών.

“Η δραματική αύξηση των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας δείχνει ξεκάθαρα τα όρια της υφιστάμενης λειτουργίας της αγοράς. Αυτή σχεδιάστηκε σε μια πολύ διαφορετική συγκυρία”, εξήγησε η πρόεδρος της Κομισιόν κατά τη διάρκεια διάσκεψης στο Μπλεντ της Σλοβενίας, πριν από την έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Ενέργειας της Ε.Ε. που οργανώνεται στην Πράγα στις 9 Σεπτεμβρίου.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα