ΕπικαιρότηταΚόσμος

Πούτιν: Σε ειδυλλιακό δάσος κρύβει την Καμπάεβα και τα παιδιά τους – Απειλεί με «γκουλάγκ» όσους πλησιάσουν

Σύμφωνα με τη βρετανική σκανδαλοθηρική εφημερίδα “The Sun”, σε ένα παλάτι, στη μέση μιας τεράστιας δασικής έκτασης, κρύβει ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν την ερωμένη του, γυμνάστρια Αλίνα Καμπάεβα και τα παιδιά τους.

Το δάσος είναι στην ουσία μια απαγορευμένη περιοχή, στην λίμνη Βαλντάι. Αν οι ντόπιοι κάνουν το λάθος και περάσουν σε αυτή την περιοχή, κινδυνεύουν να βρεθούν σε γκουλάγκ. Σε αυτή την περιοχή, στην άκρη της λίμνης Βαλντάι, υπάρχει ένα τεράστιο κτήμα. Εχει μια ανακτορικού τύπου κατοικία, γήπεδο γκολφ και ένα συγκρότημα spa.

Eίναι ένα τεράστιο κτήμα που διαθέτει μια ανακτορική κύρια κατοικία, ξενώνες, ένα γήπεδο γκολφ και ένα τεράστιο συγκρότημα σπα.

Το σπίτι της Kabaeva βρίσκεται σε οικόπεδο που ανήκει στον φίλο του Πούτιν, επιχειρηματία Yuri Kovalchuk, 800 μέτρα από το σπίτι που χτίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 2000 για τον ίδιο τον Πούτιν και δίπλα στην επίσημη κατοικία του Ρώσου προέδρου, το Dinner.

Η Καμπάεβα, 39 ετών πια, πρώην πρωταθλήτρια γυμναστικής, λέγεται ότι ζει σε αυτό το υπερπολυτελές καταφύγιο, το οποίο κρύβουν εντελώς από τα μάτια των περίεργων τα πανύψηλα δέντρα. Μαζί της και τα παιδιά. Γύρω από τα σπίτια, έχει επιβληθεί μια ζώνη απαγόρευσης κυκλοφορίας, τόσο μεγάλη όσο η Μάλτα ή το Isle of Wight.

Το σχέδιο Πούτιν

Οι πληροφορίες της εφημερίδας φέρουν τον Πούτιν να έχει εξαγριωθεί με την αποκάλυψη της μυστικής τοποθεσίας, κι έτσι αποφάσισε να κηρύξει απαγορευμένη ζώνη ένα τμήμα του Εθνικού Πάρκου Valdai. Αλλά η έπαυλη είναι τόσο μεγάλη που δύσκολα κρύβεται. Η αξία της εκτιμάται σε 100 εκατομμύρια στερλίνες.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Meduza, μέρος της περιοχής γύρω από το κτήμα έχει πλέον μετατραπεί σε «ειδικά προστατευόμενη φυσική περιοχή» – απαγορεύοντας έτσι στο κοινό να πατήσει το πόδι του στη ζώνη για κυνήγι ή ψάρεμα. Τώρα το μισό Valdai είναι εντελώς κλειστό για τα σκάφη και τους παραθεριστές: Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, λόγω κακών περιβαλλοντικών συνθηκών.

Η λίμνη Βαλντάι χωρίζεται στα δύο από μια σειρά νησιών που έχει περίπου στη μέση. Το τμήμα που βρίσκεται πιο κοντά στο παράκτιο παλάτι του Πούτιν έχει αποκλειστεί για τους επισκέπτες. Aρα υπάρχει μια νεκρή ζώνη γύρω από το παλάτι της Καμπάεβα και των παιδιών της. Τη φρουρούν στελέχη μια ομοσπονδιακής υπηρεσίας ασφαλείας. Oσοι την διαπεράσουν αυτή την ζώνη κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε dyo χρόνια «διορθωτικής εργασίας» και σε πρόστιμα έως περίπου 6.000 ευρώ.

Με αυτόν τον τρόπο διαχωρισμού και αποκλεισμού, οι επισκέπτες δεν μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση σε τμήμα της λίμνης κοντά στο μοναστήρι Iversky, που βρίσκεται σε ένα νησί δημοφιλές στους τουρίστες και τους προσκυνητές.

«Τώρα το μισό Valdai είναι εντελώς κλειστό για τα σκάφη και τους παραθεριστές, σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, λόγω της κακής οικολογικής κατάστασης», ανέφερε το ρεπορτάζ της Meduza.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα