ΔήμοιΔήμος Αγίας Βαρβάρας

Πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς

Σύµφωνα µε τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραµµατεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στην Περιφέρεια Αττικής την Πέµπτη 23 Αυγούστου 2018.

Ο Δήµος Αγίας Βαρβάρας βρίσκεται σε αυξηµένη ετοιµότητα προκειµένου να αντιµετωπίσει άµεσα τυχόν φαινόµενα εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Για αυτό τον λόγο, τίθεται σε εφαρµογή το µέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας οχηµάτων και παραµονής εκδροµέων σε εθνικούς δρυµούς, δάση και “ευπαθείς” περιοχές, σε µέρες και ώρες που θεωρούνται επικίνδυνες!

Παράλληλα, ο Δήµος συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στους υπαίθριους χώρους που µπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αµέλεια, όπως η ρίψη αναµµένων τσιγάρων, το κάψιµο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειµµάτων καθαρισµού, η χρήση µηχανηµάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά.

Επίσης, υπενθυµίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των ξερών χόρτων εντός οικοπέδων.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αµέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθµό κλήσης 199.

Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας, αντιδήµαρχος Σάββας Σαββίδης, τηλέφωνο: 6949-427276.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι πολίτες µπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραµµατείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr και να επικοινωνήσουν µε την Πολιτική Προστασία στο τηλ. 210-3359905.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι