Περιφέρεια ΑττικήςΠεριφέρειες

Πολιτιστικός Κύκλος Φίλων της Ελλάδας στη Βασιλεία

Ο Πολιτιστικός Κύκλος των Φίλων της Ελλάδας στη Βασιλεία που ιδρύθηκε πριν από 25 χρόνια από Ελβετούς φιλέλληνες, γιόρτασε την επέτειο αυτή με μία εκδήλωση την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017, αφιερωμένη στην Αττική.

Τους ανθρώπους του Πολιτιστικού Κύκλου των Φίλων της Ελλάδας στη Βασιλεία, ευχαρίστησε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου «για το μεράκι που έχουν για την πατρίδα μας και για την ανιδιοτελή τους προσφορά στην προβολή της, δίνοντας έξω από τα σύνορά μας μια πολύ διαφορετική εικόνα από εκείνη της Ελλάδας του γκρίζου και των αρνητικών αναφορών στα διεθνή ΜΜΕ».

«Η παρουσία μου σήμερα, σε αυτή την εκδήλωση, σηματοδοτεί το ενδιαφέρον που δείχνουμε ως Διοίκηση της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας στη συστηματική και συντονισμένη τουριστική προβολή της Αττικής γης, των νησιών της Αττικής και όλων εκείνων των χαρακτηριστικών που την καθιστούν ξεχωριστό προορισμό 12 μήνες τον χρόνο», επισήμανε μεταξύ άλλων η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, κατά τον χαιρετισμό της.

Η ίδια τόνισε ότι «η Αττική δεν είναι απλά η Αθήνα αλλά είναι και οι 66 Δήμοι της, που ο καθένας έχει τη δική του συμβολή στο να καταστεί η μεγαλύτερη Περιφέρεια πόλος έλξης – τουριστών, επενδύσεων, επιχειρηματικότητας».

Η περιφερειάρχης προσέθεσε ότι η τουριστική προβολή της Αττικής συνιστά «μείζονος σημασίας διακύβευμα» που αφορά «όλους όσοι θέλουν να επενδύσουν στην Αττική. Ολους όσοι θέλουν να βάλουν το στοίχημα της Αττικής. Ενα στοίχημα που θα το κερδίσουμε όλοι μαζί».

Μετά από την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, η περιφερειάρχης συνομιλώντας με την πρόεδρο του Πολιτιστικού Κύκλου Κατερίνα Wahli Σαββίδη και αφού τη συνεχάρη για την αρτιότητα και το υψηλό επίπεδο της εκδήλωσης,υπογράμμισε τη σπουδαία αποστολή και τη σημασία του έργου που επιτελείται από τον σύλλογο:

«Εργο που αποδεικνύει εμπράκτως ότι στην Ελβετία, όπως και σε άλλα μέρη της Ευρώπης και όχι μόνο, υπάρχει σοβαρή δυναμική για μία Ελλάδα διαφορετική, νέα, η οποία στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας στη σημερινή δύσκολη συγκυρία».

Νωρίτερα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος σε θέματα Τουρισμού, Ελένη Δημοπούλου, παρουσίασε τις πολλαπλές δυνατότητες που προσφέρει η Αττική στον επισκέπτη, με ομιλία με τίτλο «Ταξιδευτές στη χώρα μας, Αττική Γη».

Ακολούθησε συναυλία με την Καλλιόπη Βέττα, τον Γιάννη Κ. Ιωάννου και τον Θανάση Βασιλά.

Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του μουσείου Skulpturhalle Basel, παρευρέθηκαν και χαιρέτισαν:

Η πρέσβης της Ελλάδας στη Βέρνη Χαρά Σκολαρίκου, ο διευθυντής του Μουσείου Andrea Bignasca, ενώ την εκδήλωση παρακολούθησε και ο εφημέριος της Ελληνικής Ορθόδοξης Ενορίας Βορειοδυτικής Ελβετίας στη Βασιλεία πατήρ Κωνσταντίνος Κοσμίδης.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Περιφέρεια Αττικής