Άλλοι ΔήμοιΔήμοι

Πολιτιστικό καλοκαίρι Δήμου Ζηρού 2016

Πλούσιο σε πολιτιστικές-αθλητικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες θα είναι το 2ο Πολιτιστικό καλοκαίρι Δήμου Ζηρού.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο Δήμος Ζηρού στηρίζει και ενισχύει τις εκδηλώσεις συλλόγων και φορέων με στόχο, τη διατήρηση, καλλιέργεια και ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς και παράδοσης του τόπου.

Επιδίωξη του Δήμου, όπως σημειώνει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Καλαντζής Νικόλαος, είναι:

«Σε αυτή τη δύσκολη κοινωνικοοικονομική συγκυρία να στηριχτούν οι εθελοντικές προσπάθειες συλλόγων και φορέων, να ενισχυθεί η επικοινωνία και συνεργασία των πολιτών και σε συνδυασμό και με τις εκδηλώσεις που θα διοργανώσει ο Δήμος να διευρυνθούν οι πολιτιστικοί ορίζοντες της περιοχής μας.

Με την ευκαιρία θέλω να συγχαρώ τα προεδρεία και τα μέλη όλων των συλλόγων και φορέων του Δήμου μας για τις πρωτοβουλίες τους και τις διοργανώσεις πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων και να καλέσω όλους και κυρίως τους νέους, ν’ αγκαλιάσουν αυτές τις προσπάθειες και να έχουν ενεργό συμμετοχή.

Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις εκδηλώσεις».

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, στο οποίο πρέπει να σημειωθεί ότι θα προστεθούν και όλες οι νέες εκδηλώσεις και δραστηριότητες μόλις οριστικοποιηθούν καθώς και οι αλλαγές που πιθανά θα υπάρξουν, έχει ως εξής:

Ιούνιος 2016

12 Ιουνίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη στη λίμνη Ζηρού, με διοργανωτές το Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιππιάδας, τον σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Άρτας, τον ορειβατικό σύλλογο Άρτας και τον Πολιτιστικό Εκπαιδευτικό Σύλλογο ENERGY WAY.

14 Ιουνίου: Αφιέρωμα στο δημοτικό τραγούδι από τα Δημοτικά Σχολεία Φιλιππιάδας.

16 Ιουνίου: Καλοκαιρινή γιορτή από τον Παιδικό Σταθμό Θεσπρωτικού.

18 έως 22 Ιουνίου: Τουρνουά τένις βετεράνων με διοργανωτή τον Αθλητικό Γυμναστικό Όμιλο Φιλιππιάδας.

19 Ιουνίου: Ημερήσια εκδήλωση στο πλατανόδασος με διοργανωτή τον Μορφωτικό Σύλλογο Αγίου Γεωργίου.

21 Ιουνίου: Συναυλία από τον Σύλλογο Φίλων Μουσικής Φιλιππιάδας και παραδοσιακό-θρησκευτικό πανηγύρι Αγίου Πνεύματος στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδας.

22 Ιουνίου: Χορευτικές εκδηλώσεις με συνδιοργανωτές τον Πολιτιστικό σύλλογο Κερασώνα και τον Εξωραϊστικό Σύλλογο «Άγιος Γεώργιος» Παλαιάς Φιλιππιάδας.

23 Ιουνίου: Χορευτικές εκδηλώσεις με συνδιοργανωτές τον Πολιτιστικό σύλλογο «Άγιος Βησσαρίωνας» Φιλιππιάδας και τον Ποντιακό Σύλλογο Νέας Κερασούντας.

24 Ιουνίου: Εκδήλωση με τα Κροταλάρτα από το κεντρικό ωδείο Άρτας στην Φιλιππιάδα.

26 Ιουνίου: Χορωδίες ενορίας Αγίου Βησσαρίωνα Φιλιππιάδας & ενορίας Αγ. Χριστοφόρου Αγρινίου.

28 Ιουνίου: Συναυλία «ΑPOLLON BAD» Θεσπρωτικού στη Φιλιππιάδα.

22 έως 29 Ιουνίου: Έκθεση φωτογραφίας από τον σύλλογο ΚΑΔΡΩ στη Φιλιππιάδα.

29 Ιουνίου: Ημερήσιο θρησκευτικό πανηγύρι στον αύλειο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Απόστολου Παύλου.

29 Ιουνίου: Παραδοσιακή εκδήλωση με τους «Μερακλήδες» στο Κάστρο και χορευτικές εκδηλώσεις αδελφότητα Αγωγειατών «Ο Παπαγιώτης» στη Φιλιππιάδα.

30 Ιουνίου: Τελικός παιδικού διαγωνισμού τραγουδιού Ενορίας Αγίου Βησσαρίωνα Φιλιππιάδας και παραδοσιακό πανηγύρι στη Ρωμιά.

Ιούλιος 2016

2 Ιουλίου: Χορευτική εκδήλωση με διοργανωτή τον σύλλογο «Χορότεχνον» στη Φιλιππιάδα.

4 Ιουλίου: Χορωδία Ενορίας Αγίου Βησσαρίωνα στην πλατεία Αγίου Γεωργίου.

6-7 Ιουλίου: Παραδοσιακό πανηγύρι στην Πέτρα.

8 Ιουλίου: Εκδήλωση με παραδοσιακές πίτες στο Θεσπρωτικό, από τον Σύλλογο Γυναικών.

15 Ιουλίου: «7ο φεστιβάλ μοντέρνου-παραδοσιακού χορού και παραδοσιακής μουσικής» με διοργανωτή τον Μορφωτικό Σύλλογο Θεσπρωτικού. Επίσης, παραδοσιακή μουσική εκδήλωση από τον σύλλογο «Κατσαντώνης».

17 Ιουλίου: Θερινό Σινεμά με δύο παραστάσεις (η μία παιδική) στο Θεσπρωτικό.

18 Ιουλίου: Θερινό σινεμά με δύο παραστάσεις (η μία παιδική) στο Θεσπρωτικό.

25 Ιουλίου: Μουσική εκδήλωση στη Βούλιστα Παναγιά.

29 Ιουλίου: Αντάμωμα Ασσιωτών.

30 έως 31 Ιουλίου: Πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις με διοργανωτή τον σύλλογο αποδήμων Ασσιωτών «Μάρκος Μπότσαρης».

31 Ιουλίου: Εκδήλωση στο Κάστρο.

Αύγουστος 2016

1 Αυγούστου: Μουσική εκδήλωση στη θέση Αγνάντιο, με διοργανωτή τον Μορφωτικό σύλλογο Κρανέας.

2 Αυγούστου: Ερασιτεχνική φωτογράφιση άγριων αλόγων.

3 Αυγούστου: Ορειβασία στο βουνό Ράντος.

4-5 Αυγούστου: Θεατρική παράσταση.

4 Αυγούστου: Εκδήλωση με διοργανωτή τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυμνοτόπου.

5 Αυγούστου: Παράσταση Καραγκιόζη με διοργανωτή τον Σύλλογο Γυναικών Θεσπρωτικού.

5-6 Αυγούστου: Παραδοσιακό πανηγύρι.

6 Αύγουστου: Συναυλία με την Apollon band Θεσπρωτικού, γιορτή κτηνοτρόφου από τον Μορφωτικό Σύλλογο Κρανέας και Γιορτή γίδας.

7 Αυγούστου: Εκδήλωση Περιβαλλοντικού-Πολιτιστικού συλλόγου Θεσπρωτικού (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Γυμνασίου Λυκείου, ώρα 11:00), θεατρική παράσταση με διοργανωτή τον Σύλλογο Γυναικών Ριζοβουνίου και μουσική εκδήλωση με διοργανώτρια την αδελφότητα Ανωγειατών «Ο Παπαγιώτης».

8 Αυγούστου: Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών.

10 Αυγούστου: Συναυλία Δημήτρη Υφαντή στο Πλατανόδασος, με διοργανωτή τον Μορφωτικό Σύλλογο Αγίου Γεωργίου και βραδιά πνεύματος και Πολιτισμού στην περιοχή Παπαδάτες.

12 Αυγούστου: Αχέρων RIVER PARTY, στο Πολυστάφυλο, παραδοσιακό πανηγύρι με διοργανωτή τον σύλλογο «Άγιοι Ταξιάρχες» και θεατρική παράσταση με διοργανωτή τον μορφωτικό κι εκπολιτιστικό Σύλλογο Παπαδατών.

12 έως 13 Αυγούστου: Zero Festival στη λίμνη Ζηρού, με διοργανωτή τον Σύλλογο Νέων Φιλιππιάδας (Imam Baildi, folk n Roll κ.ά).

12 έως 13 Αυγούστου: Rock Festival με τον τίτλο Rapido Molino (Θάνος Μικρούτσικος, Μίλτος Πασχαλίδης, Γιώργος Γάκης, Λεωνίδας Μπαλάφας κ.ά) στον Γοργόμυλο.

13 Αυγούστου: Αγώνες ορεινής Ποδηλασίας και τρεξίματος.

14 Αυγούστου: Παραδοσιακό πανηγύρι στο Καστρί, παραδοσιακό πανηγύρι στην Παλαιά Φιλιππιάδα, εκδήλωση από τον Μορφωτικό-Πολιτιστικό Σύλλογο σε Ελαία-Νικολιτσίου, Παραδοσιακό πανηγύρι στη Βούλιστα Παναγιά και εκδήλωση για παιδιά στο Πολυστάφυλο.

15 Αυγούστου: Ολοήμερο γλέντι στον Γοργόμυλο και ημερήσιο παραδοσιακό-θρησκευτικό πανηγύρι στον αύλειο χώρο του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

16 Αυγούστου: Εκδήλωση Ποντιακού συλλόγου στη Νέα Κερασούντα και γλέντι με παραδοσιακή μουσική (Πλατεία) στο Πολυστάφυλο.

18 Αυγούστου: Πάρτι νεολαίας στην περιοχή Παπαδάτες.

19 Αυγούστου: Συναυλία με διοργανωτή τον σύλλογο Φίλων Μουσικής, στη Φιλιππιάδα.

20 Αυγούστου: «5ος ημιμαραθώνιος» αγώνας ορεινού δρόμου με την επωνυμία «Μονοπάτι του Αγίου Κοσμά». Διοργανωτής ο Μορφωτικός-Εκπολιτιστικός σύλλογος Παπαδατών «Ο Αγιος Κοσμάς» και η Τοπική Κοινότητα.

23 Αυγούστου: Πανηγύρι Αγίου Κοσμά.

Σεπτέμβριος 2016

4 Σεπτεμβρίου: Εκδήλωση για τα 25 χρόνια του Πνευματικού Κέντρου, από την ενορία του Αγίου Βησσαρίωνα, στη Φιλιππιάδα.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Άλλοι Δήμοι