ΕπικαιρότηταΠολιτισμός

Πολιτιστικό διήμερο για τους φίλους του Bιβλίου

Στο τέλος της εβδομάδας και συγκεκριμένα το διήμερο 2-3 Σεπτεμβρίου 2017, πραγματοποιούνται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου «Βιβλιόφιλοι Eδεσσας», με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν, επίσης, την τελετή απονομής των διακρίσεων του Ε’ Πανελλήνιου Διαγωνισμού Διηγήματος στον οποίο συμμετείχαν συγγραφείς απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, γράφοντας στα Ελληνικά. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, ενώ τελούν υπό την Αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας και του Δήμου Έδεσσας.

Η αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου-Αηδονά προσκαλεί τους εκπροσώπους των τοπικών/περιφερειακών αρχών και φορέων και όλους τους πολίτες που θα ήθελαν να περάσουν ένα ευχάριστο διήμερο, ερχόμενοι σε επαφή με τον κόσμο του βιβλίου και της δημιουργικής συγγραφής, να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει ποικίλες πολιτιστικές δράσεις, όπως ημερίδα για νέους συγγραφείς, έκθεση φωτογραφιών και ομιλία για την κατεχόμενη περιοχή της Κύπρου από την Ελ. Χατζημιχαήλ, δήμαρχο Ακανθούς (Κατεχόμενα Κύπρου), βράβευση διακριθέντων του Ε’ Πανελλήνιου Διαγωνισμού Διηγήματος κ.ά.

Οι επετειακές εκδηλώσεις των βιβλιόφιλων σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας αναμένεται να προσελκύσουν το ενδιαφέρον βιβλιόφιλων από την ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την όμορφη φύση της Πέλλας αποχαιρετώντας το καλοκαίρι.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα του πολιτιστικού διημέρου…

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017, αίθουσα παλιού Παρθεναγωγείου

19:00 Εγκαίνια Έκθεσης Φωτογραφιών από τα Κατεχόμενα

19:30 Δεξίωση-Τραγούδια από την Μαρία Ζλατάνη

20:00 Ημερίδα Νέων Συγγραφέων

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017, αίθουσα Μητροπόλεως «Ψηλός Βράχος»

11:45 Έναρξη-Καλωσόρισμα

11:50 Χαιρετισμοί Επισήμων

12:00 Ομιλία Ελ. Χατζημιχαήλ, δημάρχου Ακανθούς: «Κατεχόμενα Κύπρου», Α’ βραβείο διαγωνισμού

12:15 Ομιλία προέδρου «Βιβλιόφιλων», Δ. Ευαγγελίδη

12:25 Ομιλίες Βραβευθέντων-Απονομή διπλωμάτων

13:00 Τραγούδια από την Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκύδρας «Άγ. Ιωάννης Πρόδρομος»

13:20 Πέρας Εκδήλωσης

Ειδικότερα, η Ημερίδα Νέων Συγγραφέων που πραγματοποιείται το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 20:00 στο Παλιό παρθεναγωγείο (Βαρόσι), περιλαμβάνει:

• Σύντομη Εισαγωγή από τον πρόεδρο του Συλλόγου, Δημ. Ευαγγελίδη

• Τοποθέτηση της συγγραφέως Χριστίνας Ρούσσου

Ομιλητές:

• Μπιμπίτσος Χρήστος, γραμματέας ΔΣ του Συλλόγου, «Η θεραπευτική δύναμη των λέξεων: Η γραφή ως μέσο δημιουργικού αναστοχασμού και προσωπικής ανάπτυξης»

• Μπαχάς Γιάννης, «Η επιστολογραφία ως πηγή έμπνευσης για την διηγηματογραφία»

• Συμεωνίδου Χρύσα, «Νέος, Έλληνας, Συγγραφέας το 2017»

• Ψωμαδέλλη Αγγελική-Μαρία, «Εξομολογήσεις στο χαρτί»

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα