ΕπικαιρότηταΚόσμος

Πόλεμος στο Ισραήλ: Σειρήνες ηχούν στην Ιερουσαλήμ – Τρόμος στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ

Σκηνικό απόλυτου τρόμου καταγράφεται στο Τελ Αβίβ με το πολεμικό θρίλερ να αποτυπώνεται ακόμη και στο αεροδρόμιο της πόλης του Ισραήλ, όπου πλήθος κόσμου έχει πέσει στο έδαφος, καλύπτοντας το κεφάλι, υπό τον φόβο της πτώσης νέων ρουκετών.

Σειρήνες για επίθεση της Χαμάς με ρουκέτες ηχούν στην πρωτεύουσα του Ισραήλ, την Ιερουσαλήμ, ενώ τρόμος επικρατεί και στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ.

Ακούστηκαν εκρήξεις αλλά δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ζημιές.

Απόρροια του συναγερμού που σήμανε και στην Ισραήλ, ήταν να διακοπεί η συνεδρίαση της Κνεσέτ, που βρισκόταν σε εξέλιξη, με τους συμμετέχοντες να κατευθύνονται προς τα καταφύγια.

Προειδοποιήσεις Νετανιάχου σε Ιράν και Χεζμπολάχ: «Μην μας δοκιμάζετε… Θα πληρώσετε βαρύ τίμημα!»

Σημειώνεται ότι στην εναρκτήρια συνεδρίαση της χειμερινής διάσκεψης της Κνεσέτ μίλησε σήμερα ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως το Ισραήλ θα φτάσει στην τελική νίκη απέναντι στη Χαμάς, την οποία χαρακτήρισε «μια νέα εκδοχή του ναζισμού».

«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα σχετικά με την καταστροφή που μας βρήκε πριν από δέκα ημέρες. Θα ερευνήσουμε τα πάντα μέχρι τέλους», είπε αρχικά ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως «τώρα είμαστε ενωμένοι για έναν στόχο – τη νίκη. Θα νικήσουμε γιατί πρόκειται για την ίδια την ύπαρξή μας σε αυτόν τον χώρο, ο οποίος έχει πολλές σκοτεινές δυνάμεις».

«Η Χαμάς είναι μέρος του άξονα του κακού, που συνθέτουν το Ιράν και η Χεζμπολάχ. Θέλουν να επιστρέψουν τη Μέση Ανατολή στην άβυσσο», είπε, ακόμα, ο Νετανιάχου. «Τώρα πολλοί άνθρωποι στον κόσμο καταλαβαίνουν ποιον έχει απέναντί του το Ισραήλ. Καταλαβαίνουν ότι η Χαμάς είναι μια νέα εκδοχή του ναζισμού. Και όπως ο κόσμος ενώθηκε για να νικήσει τους Ναζί και το ISIS, έτσι πρέπει να ενωθούμε και εμείς για να νικήσουμε τη Χαμάς», τόνισε.

Προειδοποίησε ξανά τόσο το Ιράν, όσο και τη Χεζμπολάχ,λέγοντας: «Μη μας δοκιμάζετε στο βορρά, μην επαναλάβετε το λάθος που κάνατε. Το τίμημα που θα πληρώσετε θα είναι πολύ βαρύτερο. Να είστε προσεκτικοί!».

Παράλληλα τόνισε ότι άκουσε «με τεράστιο πόνο» τις ιστορίες των οικογενειών ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς, τις αγκάλιασε και μίλησε για τη δέσμευσή του να τις επανενώσει. «Είμαστε αμείλικτοι σε αυτή την προσπάθεια να φέρουμε πίσω τους αδελφούς και τις αδελφές μας, άνδρες και γυναίκες, παιδιά και μωρά» είπε.

Μάλιστα, ευχαρίστησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για την υποστήριξή του και ευχαρίστησε επίσης τη Βρετανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία για τη βοήθειά τους.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα