ΕπικαιρότηταΚόσμος

Πόλεμος Ισραήλ: Στην εντατική 84χρονη που απελευθερώθηκε από τη Χαμάς

Σε κρίσιμη κατάσταση και σε καταστολή στη ΜΕΘ νοσηλεύεται η 84 ετών γυναίκα, η οποία έως την Κυριακή βρισκόταν στα χέρια της Χαμάς.

Η ηλικιωμένη Ελμα Αβραάμ απελευθερώθηκε μαζί με άλλους 16 ομήρους, συμπεριλαμβανομένης και μίας 4χρονης Αμερικανοισραηλινής, κατά την τρίτη ημέρα της εκεχειρίας Ισραήλ-Χαμάς.

Σύμφωνα με την κόρη της, η 84χρονη όταν απελευθερώθηκε είχε υποθερμία και 40 σφιγμούς, ενώ όσο διέμενε στο Κιμπούτς Ναχάλ Οζ, ήταν ένα αυτοεξυπηρετούμενο μέλος της Κοινότητας.

Ο υποδιοικητής του νοσοκομείου Σορόκα στην πόλη Μπεέρ Σέβα ανέφερε ότι η κατάστασή της παραμένει κρίσιμη και ότι νοσηλεύεται σε καταστολή σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

Μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από το νοσοκομείο, η Τάλι Αμάνο υποστήριξε ότι η μητέρα της θα είχε πεθάνει εάν διακομιζόταν στο νοσοκομείο λίγες ώρες αργότερα.

Ανέφερε ότι εδώ και χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, για τα οποία όμως λάμβανε φαρμακευτική αγωγή και η κατάσταση της υγείας της ήταν υπό πλήρη έλεγχο.

Όπως είπε η κόρη της 84χρονης, απευθύνθηκε στον Ερυθρό Σταυρό εκλιπαρώντας να στείλει φάρμακα στη μητέρα της. «Περιμέναμε στην είσοδο, με ένα δέμα που είχε φάρμακα για εκείνη», αφηγήθηκε, αλλά η απάντηση που έλαβε ήταν ότι ήταν αδύνατη η πρόσβαση σε ομήρους.

Εκπρόσωπος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) επιβεβαίωσε στο Πρακτορείο Ειδήσεων Reuters, ότι συναντήθηκε με οικογένειες που ήθελαν να παραδώσουν φάρμακα για συγκεκριμένους ομήρους με προβλήματα υγείας, αλλά τους εξήγησε πως δεν μπορούσαν να τα παραλάβουν. «Εξακολουθούμε να ζητάμε πρόσβαση στους ομήρους, όπως κάναμε από την πρώτη κιόλας ημέρα.Στη συγκεκριμένη περίπτωση, στείλαμε γιατρό να συνοδεύσει και να φροντίσει την κυρία Ελμα Αβραάμ κατά τη μεταφορά της, μαζί με άλλους ομήρους από τη Λωρίδα της Γάζας», επεσήμανε ο εκπρόσωπος της ΔΕΕΣ.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα