ΕπικαιρότηταΠολιτική

Πολάκης: Άρση της ασυλίας του αποφάσισε η Βουλή – «Έχω γίνει ο εφιάλτης σας»

Η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε την άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που κατέθεσε εναντίον του ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μαραβέγιας με αφορμή την υπόθεση του αναπτυξιακού νόμου.

Στην ψηφοφορία, στην οποία συμμετείχαν 171 βουλευτές, υπέρ της άρσης ψήφισαν 157 βουλευτές, 2 καταψήφισαν, ενώ 12 δήλωσαν «παρών».

Πολάκης: «Ερχόμαστε με φόρα»

«Ό,τι έχω πει και καταγγείλει, ήταν αληθές» τόνισε από το βήμα της Βουλής ο Παύλος Πολάκης για την άρση ασυλίας του.

Ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε μία προς μία τις πολύκροτες αποκαλύψεις, στις οποίες έχει προβεί τα τελευταία χρόνια με τη βοήθεια του τομέα Διαφάνειας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συμπεραίνοντας: «Έχουμε γίνει ο εφιάλτης σας. Ορισμένοι κοιμούνται και ξυπνούν με το άγχος του τομέα Διαφάνειας».

Υποστήριξε δε πως έχει αθωωθεί για όλες τις περιπτώσεις για τις οποίες μηνύθηκε από στελέχη της ΝΔ, ενώ μόνο σε μία εξ αυτών καταδικάστηκε όχι επειδή ήταν ψευδή όσα έφερε στο φως, αλλά για «υπέρβαση του μέτρου του χαρακτηρισμού».

«Δεν υπάρχει ούτε μία τελεσίδικη απόφαση για να με καταδικάζει για συκοφαντική δυσφήμηση» ξεκαθάρισε. «Ψηφίστε τώρα, αλλά ερχόμαστε με φόρα», προειδοποίησε, επίσης ο Πολάκης.

«Τον πιάσαμε με τη γίδα στην πλάτη»

Ως προς την επίμαχη υπόθεση, ανέφερε ότι ο κ. Μαραβέγιας του έκανε μήνυση επειδή «τον πιάσαμε με τη γίδα στην πλάτη, η οποία ζύγιζε 4,2 εκατ. ευρώ».

Θύμισε, επίσης, ότι στον αναπτυξιακό νόμο του ΣΥΡΙΖΑ -και την τροποποίησή αυτού το 2016 και το 2017 αντίστοιχα- δεν υπήρχε πρόβλεψη για επιχορήγηση κέντρου αποκατάστασης και στέγασης ΑμεΑ, κάτι που θεσπίστηκε επί ΝΔ το 2020.

«Ο μόνος που έκανε σχετικό αίτημα (για επιχορήγηση) ήταν ο κ. Μαραβέγια» είπε.

Έφερε δε στο φως υπεύθυνες δηλώσεις που εκθέτουν έτι περαιτέρω τον κ. Μαραβέγια, ο οποίος ανέβηκε στο βήμα -αν και δεν το προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής- για να απαντήσει.

Ο «γαλάζιος» βουλευτής αποπειράθηκε να διαψεύσει τα τεκμήρια που κατέθεσε στα πρακτικά ο κ. Πολάκης και αποκάλεσε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «επίγονο του αυριανισμού και εκφραστή του σύγχρονου ολοκληρωτισμού».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα