ΕλλάδαΕπικαιρότηταΠεριφέρεια Δυτικής ΕλλάδαςΠεριφέρειες

Ποινή φυλάκισης για τον πρώην αντιπεριφερειάρχη Ηλείας

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών επιβλήθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηλείας στον τέως αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Χαράλαμπο Καφύρα, καθώς τον έκρινε ένοχο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα και το δικαστήριο, προέβη καθυστερημένα στη διακοπή λειτουργίας μηχανουργείου, που μετά από ελέγχους διαπιστώθηκε ότι παραβίαζε την περιβαλλοντική νομοθεσία.

Ιδια απόφαση ποινής επιβλήθηκε στον ιδιοκτήτη του μηχανουργείου για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και 15 μηνών για υποβάθμιση περιβάλλοντος (21 μήνες κατά συγχώνευση), καθώς και πρόστιμο 3.000 ευρώ.

Παράλληλα, το δικαστήριο έκρινε αθώους του έξι υπαλλήλους της ΠΕ Ηλείας, οι οποίοι κατηγορούνταν για παράβαση καθήκοντος, αφού σύμφωνα με το κατηγορητήριο, δεν επέβαλαν κυρώσεις παρότι διαπίστωσαν σε ελέγχους που έκαναν σε μηχανουργείο στον Πύργο κατά την περίοδο 2012-14 ότι παραβιάζεται η περιβαλλοντική νομοθεσία.

Να σημειωθεί ότι οι ποινές έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την έφεση, την οποία αναμένεται να ασκήσουν ο κ. Καφύρας και ο ιδιοκτήτης του μηχανουργείου, ενώ για την υπόθεση είχε παρέμβει και ο τέως γενικός επιθεωρητής Περιβάλλοντος Λέανδρος Ρακιντζής και ο τότε γενικός επιθεωρητής Περιβάλλοντος Παναγιώτης Μέρκος.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα