ΠΟΕ-ΟΤΑΦορείς-Οργανισμοί

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Συνέχιση των κινητοποιήσεων

Με ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΟΤΑ εξηγεί τους λόγους που απορρίφθηκε η πρόταση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη και αποφασίστηκε η συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ σε έκτακτη συνεδρίασή της την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017, συζήτησε τις προτάσεις της κυβέρνησης για τους συμβασιούχους και αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:

• Απορρίπτει την πρόταση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη η οποία γίνεται για να διασπάσει και να αποπροσανατολίσει τον αγώνα των εργαζομένων, αφού η υιοθέτηση της θα στείλει στην ανεργία περίπου 10.000 εργαζόμενους, ενώ παράλληλα η κυβέρνηση μεταθέτει το πρόβλημα στους Δήμους με στόχο να ξεφύγει από την πίεση που δέχεται από το μαζικό, αποφασιστικό και ενωτικό μέτωπο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

• Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, όπως έχουν προσδιοριστεί με την ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ στις 22 Ιουνίου 2017.

• Επιμένει ότι, η μοναδική λύση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από την πολιτική της κυβέρνησης και τις αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου, είναι η μετατροπή όλων των συμβάσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα και τις ανταποδοτικές υπηρεσίες, από Ορισμένου σε Αορίστου Χρόνου, αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

• Στο πλαίσιο αυτό η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα νομοθετική ρύθμιση, όπου θα δίνεται οριστική και δίκαιη λύση στο πρόβλημα των συμβασιούχων. Η πρόταση αυτή θα παρουσιαστεί σε έκτακτη Συνέντευξη Τύπου, την Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017 στις 10:00, στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24, πλατεία Καραϊσκάκη, Αθήνα).

• Να καλέσει όλους τους Συλλόγους-Μέλη της να εντείνουν τα μέτρα περιφρούρησης του αγώνα και να ζητήσουν τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη όλων των εργατικών και κοινωνικών οργανώσεων με κοινό αίτημα τη μόνιμη και σταθερή εργασία για να αποτραπούν προσπάθειες και εκβιασμοί για τη διάσπαση του αγώνα.

• Συνεχίζεται κανονικά η αποκομιδή των απορριμμάτων στα νοσοκομεία, τους ευαίσθητους κοινωνικά χώρους και όπου αλλού κριθεί αναγκαίο με αίσθημα ευθύνης τόσο απέναντι στην κοινωνία όσο κυρίως και στον αγώνα που κάνουμε.

• Τέλος, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ καταγγέλλει τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος νομίζει ότι βρήκε την ευκαιρία να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό και να εκχωρήσει την καθαριότητα σε ιδιώτες. Εμείς απλά τον προειδοποιούμε ότι αυτό δεν θα το επιτρέψουμε.

Στο πλαίσιο του προγράμματος δράσης που έχει εξαγγείλει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ καλούμε τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετέχουν καθολικά στη Στάση Εργασίας που έχει προκηρυχθεί για τη Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017 από τις 11:00 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου και στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 το πρωί της ίδιας ημέρας στην Πλατεία Καραϊσκάκη (Καρόλου 24, Αθήνα). Θα ακολουθήσει πορεία προς το Υπουργείο Εσωτερικών.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ απευθύνει μήνυμα ενότητας και αγώνα σε όλους τους εργαζόμενους των ΟΤΑ και τους καλεί τούτη τη στιγμή να σταθούν αλληλέγγυοι και να δείξουν υπευθυνότητα.

Γιατί τώρα είναι η στιγμή που μπορεί να κερδηθεί η μάχη που δίνουμε για μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα και για την παραμονή των συμβασιούχων που εργάζονται με παρατάσεις στην εργασία και τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε Αορίστου Χρόνου».

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:ΠΟΕ-ΟΤΑ